Istoricul Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, va primi titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara.

Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, va fi cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara.

Titlul îi va fi acordat istoricului în urma unei şedinţe de Consiliu Local, care va avea loc în cadru festiv, în 11 august, în Sala Dietei a Castelului Corvinilor. 11 august este o zi istorică pentru Hunedoara – se împlinesc 565 de ani de la moartea lui Ioan de Hunedoara.

„Acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, preşedinte al Academiei Române, reprezintă atât o recunoaştere a activităţii domniei sale, cât şi o modestă recompensă morală pentru contribuţia sa la cercetarea şi expunerea istoriei medievale a Transilvaniei, implicit a istoriei familiei Corvinilor şi a unei părţi importante din istoria Hunedoarei”, se arată în proiectul de hotărâre a Consiliului Local Hunedoara.

Istoricul Ioan Aurel Pop este autor a peste 70 de cărţi, ediţii de izvoare istorice, tratate şi manuale universitare, volume îngrijite şi a peste 500 de studii, articole, recenzii, dări de seamă, prefeţe etc. în volume separate, reviste de specialitate şi publicaţii culturale. Cel mai recent titlu semnat de acesta este al volumului -„Hunedoreştii – o familie europeană!” (Editura Şcoala Ardeleană, 2021). 

 

coral