Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD, despre care spune că are ca prioritate dărâmarea Guvernului. Iohannis spune că depunerea unei moțiuni de cenzură este o dovadă de „maximă iresponsabilitate”.

„Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție. Sunt aceiași vechi politruci care au slăbit timp de trei decenii statul român și care acum fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba, mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este, în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea Guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid”, a declarat Iohannis.

Președintele susține că o moțiune de cenzură depusă în acestă perioadă ar fi o dovadă de iresponsabilitate.

„Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contra timp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor. O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție”, a mai declarat Iohannis.

Liderii PSD, în frunte cu președintele interimar, Marcel Ciolacu, au declarat că au în vedere depunerea unei moțiuni de cenzură în perioada următoare, însă după ce se termină starea de alertă. 

coral