Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marţi, la Palatul Cotroceni, pe Ivan Patzaichin cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. Ivan Patzaichin i-a oferit preşedintelui o pagaie pentru a "vâsli cât mai bine la conducerea României".

"În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentant al României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Ivan Patzaichin", a anunţat Preşedinţia.

"Pentru mine este un vis frumos pe care orice om din ţara asta îl are. Vă mulţumesc din suflet, prin sport am ajuns unde am ajuns şi am purtat cu mare bucurie tricolorul pe piept. Mereu am fost mândru să reprezint România. Urez mult succes sportivilor români la Tokyo, dar să ne gândim la sport şi pe termen mediu şi lung. Vă felicit domnule preşedinte pentru următorii cinci ani. În semn de recunoştinţă, vă ofer o pagaie făcută de meşterul nostru şi vă doresc să vâsliţi cât mai bine la conducerea României", a declarat Ivan Patzaichin, citat de News.ro.

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint, împlineşte, marţi, 70 de ani.

Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).

coral