Preşedintele Klaus Iohannis consideră că "a închide țara nu e o soluție".

Preşedintele nu vrea revenirea la starea de urgenţă. "Nu discutăm despre închiderea tuturor activităților, despre lockdown. Este nevoie să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie. În această abordare încadrăm și continuarea democrației în România. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri la ATI la spitalele Covid. A închide țara nu e o soluție. Ce am face? Închidem țara 2 săptămâni, apoi iarăși o luăm de la zero. Trebuie să găsim un just echilibru. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă oamenii de știință reușesc să găsească un vaccin.

Klaus Iohannis, întrebat dacă la 7.000 de cazuri noi Covid-19 vrea organizarea alegerilor: 'Eu nu rămân niciodată indiferent'
Președintele României, Klaus Iohannis, a reiterat dorința de a fi organizate alegeri parlamentare în România. El spune că scrutinul din decembrie trebuie organizat cu mare atenție, iar normele sanitare să fie respectate. "Eu nu rămân niciodată indiferent la ce se întâmplă în țară. Da, să organizăm alegerile sub normele impuse și sub reguli strictețe", a precizat Klaus Iohannis.

Ludovic Orban și-a pus aproape toți miniștri pe lista pentru parlamentare, pe locuri eligibile, cu excepția a trei dintre ei, care nu vor candida. Klaus Iohannis a abordat, la Palatul Cotroceni, miercuri seara, subiectul referitor la modul în care miniștrii își pot face și campanie electorală, și pot să se ocupe și cu situația de la ministerele pe care le gestionează.

Președintele a explicat că în toate țările cu democrație consolidată miniștrii sunt și parlamentari.

"Pentru guvernanți vine o perioadă dificilă. Mi se pare normal ca majoritatea membrilor unui guvern să fie parlamentari, altfel ajungem la un guvern de esență tehnică, care este posibilă, și noi am avut unul, numai în situații speciale. În țările cu democrații rodate, marea majoritate a membrilor guvernului sunt și parlamentari.", a precizat Klaus Iohannis.

coral