Klaus Iohannis a anuntat ca o sa repinga propunerile premieruluiViorica Dancila in cazul Liei Olguta Vasilescu- Ministerul Dezvoltarii si a lui Mircea Draghici- Ministerul Transporturilor. "Avem argumente de legalitate si de oportunitate",a spus seful statului.

Klaus Iohannis a aratat ca obiectivul meu pentru alegerile prezidentiale este castigarea unui nou mandat de presedinte.

Seful statului a declarat ca nu-l va revoca din fucntie pe procurorul general, Augustin Lazar.

Cele mai importante declaratii

Incepem cu Presedentia Consiliului European, saptamana viitoare voma vea viiata Comsiiei Europene, sunt convins ca vom face in continuare bine.
Este importanta sa particpam la alegrile europarlamnatre, cu cat vor fi mai multi alegatori cu atat va fi mai bine.
Reiterez ce am am mai spus, voi intra in competitia pentru alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului.

Unul dintre obiectivele mari foarte importante pentru mine si in anul 2019 este consolidarea statului de drept si in Romania, asta insemnand consolidarea in forta a luptei anticoruptie
Obiectivul meu pentru alegerile prezidentiale este castigarea unui nou mandat de presedinte.
Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost si publicate, si s-a vazut ca decretele mele se publca in a eiasi zi.

Nu am formulat inca un raspuns de refuz, voi refuza propunerile inainte de prim-ministru. Aici avem argumente de legalitate si de oportunitate, echipa mea lucreaza la acaesta analiza. Pana la inceputul sapatamnaiii viitoare voi face publice motivele de repsingere ale acestor propuneri.

Cu doamna premier discut ori de cate ori ma cauta in legatura cu activitatea Guvernului.
In privinta numirilor pentru propunerile de procurori-sefi, aceste propuneri sunt in analiza departamentuluid e resort. Domnul ministru (Justitiei, Tudorel Toader-n.red.) a trimis aceleasi propuneri fara sa modifice nimic.

Atata timp cat exista un ministru pe scaunul altui ministru, nu exista un blocaj.

Unde este proiectul de buget? PSD-ul trebuia sa vina pana pe 15 noiembrie cu proiectul de buget. Nu exista pana la acest moemnt niciun proiect de buget. Se ocupa de schimbat sefi de la ANAF sau din alte pozitii. Probabil exista probleme cu bugetul, aceste trebuie explicate d eurgenta de PSD. Ar fi de dorit sa se faca toti pasii pentru a avea bugetul pe 2019.

Sunt foarte optimist la alegerile prezidentiale, nu ma tem, de niciun un contracanditat. Eu cred ac orice cursa electorala are un parcurs pe care-l cunoaste,m. Importante ste ce-ti doresc alegatorii.

Spun foarte simplu, nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazar. Face o treaba foarte buna acolo, sunt multumit de activitatea domniei sale, asa-zisa evaluare a ministrului justitiei nu satisface rigorile legii.

PNL este partidul care ma va sustine pentru al doilea mandat.

A semnat demisiile

Seful statului a semnat, joi, decretele privind vacantarea posturilor de ministri de la Ministerul Dezvoltarii si de la Ministerul Transporturilor, dupa ce Paul Stanescu si Lucian Sova si-au dat demsia.

Administratia Prezidentiala nu a facut inca vreun anunt privind acceptarea propunerilor premierului Viorica Dancila privind persoanele care ar trebui sa ocupe aceste posturi, respectiv Lia Olguta Vasilescu – Ministerul Dezvoltarii si Mircea Draghici – Ministerul Transporturilor.

Premierul a anuntat, recent, ca presedintele a informat-o ca nu va accepta propunerile Lia Olguta Vasilescu (la Ministerul Dezvoltarii) si Mihai Draghici (la Transporturi) . "Fara nicio explicatie, dand dovada ca vrea blocarea activitatii Guvernului", a spus Dancila.

O decizie a Curtii Constitutionale din 19 decembrie arata ca seful statului trebuie sa emita de indata decretele de constatare a vacantarii celor doua functii de ministru si sa raspunda motivat legat de numirile noilor ministri.

Eu nu am cum sa stau in ROmania fara sef al Armatei. generalul Ciuca a facut o treaba foarte buna in ultimii 4 ani. Stau linisti cu el.

coral