La 82 de ani, Irina Loghin spune că are un stil de viață sănătos. Celebra cântăreață de muzică populară are mare grijă la alimentația sa și, în plus, face foarte multă mișcare.

Supranumită „Regina muzicii populare”, Irina Loghin are o carieră de zeci de ani. A susținut o mulțime de concerte în România și în străinătate, talentul i-a fost recunoscut în lumea întreagă. Ajunsă acum la vârsta de 82 de ani, cântăreața de muzică populară își dezvăluie secretele, dar nu pe cele din muzică, ci secretele siluetei sale. Invitată într-o emisiune la Antena 3, Irina Loghin a spus că nu mai consumă carne, în schimb a introdus în alimentația sa legumele și carnea de pește, din care face diverse combinații și preparate.

„Pentru mine carnea este departe, am renunțat la ea. Sunt mare iubitoare de animale cred că asta nu a fost carnivoră niciodată. De când eram acasă, dacă tăiau păsările nu vroiam să văd și cred că de aici. De vreo 40 și ceva de ani nu mai consum carne. De obicei eu nu gătesc porc. Foarte rar mai mănânc câte un piept de pui, dar rar şi nu-l mănânc cu plăcere nici pe acela.

Dar doar când nu am încotro când sunt în deplasare. Acasă fac sarmale de pește de Crăciun și tot felul de salate crudități, ghiveci de tot feluri de legume. Pe masă aveam nelipsitele sarmalele de pește. Pentru restul fac și de porc, dar eu cu Irinuca nu servim din astea. Ne simțim bine cu ale noastre cu care ne-am învățat de zeci de ani”, a spus Irina Loghin.

„Mișcarea este extraordinară, asta mă ajuta foarte mult” Totodată, artista are grijă să facă și foarte mult sport. „Fac multă mișcare, multă mișcare zi de zi. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mișcarea este sfântă pentru a te menține sănătoasă. Normal că îmi simt și eu anii, că sunt destui, dar mișcarea este extraordinară, asta mă ajuta foarte mult”, a mai adăugat cântăreața. Referitor la preparatele de Crăciun, Irina Loghin are un desert special, pe care cei dragi îl îndrăgesc.

„În seara de Crăciun eu fac plăcintă cu mere cu multă scorțișoară și este și ușoară. Pun foarte mult măr pe care îl tai felii, nu îl dau prin răzătoare. Le dau cu puțină miere și le pun între blat și rămân merele acelea caramelizate cu acea miere care se înmoaie puțin și este extraordinar de gustoasă și bună această plăcintă.

Ținem de tradiție cu vin fiert cu țuică. Eu sunt de la Vălenii de Munte de la țuica de prune. Am la Văleni cumnatul meu care ne aprovizionează întotdeauna. Dar așa de formă să închinăm cu ceșcuțele acela de pământ cum făceam când eram la țară, cu țuică fiartă și cu vinul fiert, pomul de Crăciun şi pisicile prin casă”, a mai spus celebra interpretă de muzică populară la Antena 3.
Citeşte întreaga ştire: Irina Loghin spune secretul siluetei sale. Are 82 de ani: „Normal că îmi simt și eu anii că sunt destui”

 

coral