Canalizările din Dej nu au făcut faţă precipitaţiilor căzute sâmbătă în oraş. Oamenii spun că investiţiile făcute de autorităţi pentru a pune la punct sistemul de canalizare par o glumă proastă. 

În Sâmbata Mare multi dejeni au alergat cu găleţile în mână şi cu sacii de nisip la porţi, în loc să se gătească de mers la biserică după Lumină în noaptea de Înviere. Sistemul de canalizare al oraşului a cedat din nou după o ploaie mai zdravănă, a transmis dejeanul.ro. 

Deşi ar fi fost făcute investiţii de Primaria Dej şi Compania de Apă în ultimii ani pentru a reface canalizarile din oras, acestea s-au dovedit a fi o glumă proastă, deoarece, în loc să îmbunătăţească situaţia, aceasta pare mai gravă ca înainte de investiţii. 

O ploaie de aproape o jumătate de oră, a făcut ca un pârâu de pe strada Căprioarei să dea pe afară peste şosea. Canalizarea nu a dus cantitatea de apă, iar aceasta a ajuns în curţile oamenilor. Probleme au fost şi pe strada Mugurei, unde apa a acoperit curţile oamenilor, tot din cauza sistemului de canalizare făcut de mântuială.

Au intervenit şi pompierii în mai multe gospodării pentru a-i ajuta pe oameni să-şi scoată apa din curţi, însă nămolul lăsat în urmă de ape e tot în bătăturile oamenilor. “Multumesc, domnule primar, ca mi-aţi adus marea la Dej”, a scris pe Facebook un dejean care s-a fotografiat pe un şezlong, cu o umbrelă de soare, în curtea inundată.

coral