News Flash:

IT-istii clujeni, vanati de companiile din Ungaria

8 Aprilie 2013
1660 Vizualizari | 0 Comentarii
Deficitul de personal din domeniul inaltei tehnologii, nu e doar o problema locala. Si vecinii nostri duc lipsa de forta de munca si vin sa intareasca randurile cererii din Cluj-Napoca.

Afla care sunt motivele pentru care unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de sisteme de navigatie auto din lume cauta forta de munca in orasul nostru, dar si care sunt asteptarile pe care le are de la angajatii romani, din interviul acodat de Andrea Magyari, directorul de HR al NNG LLC, companie printre clientii careia se numara Dacia, Hyundai, Iveco, Kia, Mitsubishi, Scania, Subaru, Toyota si Ford.

Reporter: Stiu ca ati fost acum doua saptamani la Cluj, pentru a prezenta studentiilor Universitatii Babes-Bolyai oportunitatile de angajare in cadrul companiei NNG, cu ocazia „Zilelor Inovatiei“. Cate persoane doriti sa recrutati de la Cluj?

Andrea Magyari
: In momentul de fata compania noastra are 430 de angajati si planuim sa angajam inca 60 de specialisti IT pana la sfarsitul anului. Ofertele sunt publicate pe site-ul nostru, dar as aminti printre pozitiile vacante cele de software tester si de programatori. Trebuie subliniat ca asteptam aplicatii si de la femei. Am constat ca domeniul IT este in general reprezentat de barbati asa ca am decis sa incurajam depunerea de aplicatii si angajarea femeilor pentru a crea un mediu de munca echilibrat.

R: Care sunt motivele pentru care doriti sa faceti recrutari din Cluj?

A.M
.: Ne confruntam cu o concurenta foarte mare si in Ungaria in ceea ce priveste identificarea si recrutarea celor mai buni ingineri si dezvoltatori din domeniu. Intotdeauna am sustinut ideea angajarii de experti din afara tarii, iar din experienta noastra Clujul este, prin intermediul universitatilor sale un centru de talente pe care am dori sa le includem in echipa noastra. De altfel, consolidam permanent relatia nostra cu universitatile, lansand programe de training. NNG este o companie internationala prin prisma clientilor sai, dar suntem cunoscuti ca avand una dintre cele mai puternice echipe software din Ungaria, careia ii oferim un mediu de munca la standarde foarte inalte. De altfel, noul nostru sediu, care a castigat in 2012 premiul pentru Cladirea de birouri a anului a fost proiectat in colaborare cu cativa membrii ai echipei, fapt care demonstreaza importanta implicarii lor in crearea unui mediu de munca confortabil.

R: Aveti deja angajati romani?

A.M.: Da, avem 10 angajati, majoritatea din Transilvania. Suntem mandri ca printre acestia se numara si femei, deoarece acestea ofera un plus la dezvoltarea de programe avansate.

R: Prin ce se remarca angajatii din Transilvania?

A.M.: Toti angajatii nostri din Romania au un grad ridicat de calificare si lucreaza in special pe posturi tehnice. Chiar daca uneori trebuie sa lucreaze independent toti au un spirit de echipa iesit din comun, aceasta fiind, de altfel, una dintre cele mai importante caracteristici pentru a asigura un flux de lucru eficient in cadrul NNG.

R: Care sunt cerintele pentru posturile vacante in acest moment?

A.M.: Cautam candidati cu studii in domeniu si experineta, dar suntem deschisi, in aceeasi masura, si la incepatori talentati. Cerem, in primul rand, profesionalism, motivare si, totodata, dorinta de a realiza cele mai bune aplicatii de navigare pentru clientii nostri din intreaga lume.

R: Care este oferta salariala?

A.M
.: Oferim salarii competitive in concordanta cu standardele industriei.
Viceversa: Dezvoltator clujean de sisteme de navigatie, la Budapesta

Interes pentru forta de munca de peste hotare au aratat si clujenii de la Arobs Transilvania Software, care si-au deschis in 2011 o filiala la Budapesta. Compania este specializata in dezvoltarea de software pentru aplicatii mobile, solutii de localizare si management al flotelor auto folosind tehnologia GPS, precum si solutii de SFA si CRM pe terminale mobile. Recent clujenii au dezvoltat aplicatia Trafic OK, aplicatie care permite soferilor sa evite blocajele din trafic, utilizand terminale mobile Apple.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

andrea magyari dacia hyundai iveco kia mitsubishi scania subaru toyota
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2359 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013753 (s)