Un cetățean italian de 77 de ani, stabilit în județul Cluj, a fost condamnat la închisoare cu executare în primă instanță (Tribunalul Cluj), pentru că a întreținut relații sexuale, aproape un an de zile, cu o minoră de 13 ani. Fosta nevasta a italianului, o româncă, divorțase de el după ce și-a dat seama că avea înclinații sexuale deviante, fiind pedofil.

”GALLANI GIANFRANCO, un italian în vârstă de 77 de ani a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru că a întreținut relații sexuale, timp de aproape un an de zile, cu o puștoaică de 13 ani. Practic, familia fetei a trimis-o în brațele pedofilului. Sora ei se prostituia frecvent, mama fetei nu a avut prea mare lucru de obiectat când tânăra s-a mutat acasă la Franco, iar în comună până și șeful de post știa de aventurile sexuale cu minore din zonă, dar, de frică, a preferat să-și tragă chipiul pe ochi. În 2016, italianul a fost condamnat pentru că a încercat să pună la punct răpirea fiului unui om de afaceri.”, arată Gazeta de Cluj.

BCCO Cluj-Napoca s-a sesizat din oficiu, după ce lucrătorii de poliție au avut informații despre faptul că niște minore erau date ”la produs”.

”În data de 30.03.2021 lucrători de poliție din cadrul BCCO Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o anumită persoană, împreună cu cetățeanul italian GALLANI GIANFRANCO în vârstă de 76 de ani, au recrutat, în cursul lunii decembrie 2020, pe minora x.x., în vârstă de 15 ani, și, în cursul anului 2021, pe minora x.L., în vârstă de 13 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze în folosul lor material, la stradă, în apropierea localității Sărmașu, precum și în Cluj-Napoca în zona străzii Calea Turzii”, arată dosarul.

Cei doi proxeneți care dădeau minorele ”la produs”, le foloseau și ca ”armă de șantaj”, filmând relațiile sexuale ale acestora, pe care le practicau într-o parcare, după care îi șantajau pe clienți cu înregistrările video, solicitând sume de bani considerabile.

”Potrivit cercetărilor, din mijloacele de probă a rezultat că atunci când clienții sunt persoane mai în vârstă sau pe care le pot intimida, Cozac, ajutat de către ceilalți inculpați care îl însoțesc sau îi asigură transportul, „îi face pe clienți”, în sensul că filmează actul sexual cu minora, iar ulterior le cere sumele de bani pe care le au asupra lor pentru a nu suna la poliție, îi amenință sau îi agresează.

În data de 08.05.2021 în această modalitate Cozac a săvârșit o tâlhărie, însoţit de un alt inculpat, zis Memo, care i-a oferit suportul său moral, după ce x a filmat actul sexual dintre minoră și persoana vătămată xx. Ulterior cei doi au împărțit suma de 2203 lei luată din posesia persoanei vătămate.

Din convorbirile telefonice interceptate rezultă că minora de 13 ani se recomandă ca fiind „femeia” ori „soţia” lui Franco, celelalte persoane care o apelau pe acesta tratând-o ca atare.

În cadrul audierilor, minora de 13 ani a declarat că îl cunoaște pe Franco care locuiește în localitatea Sărmașu și care a avut relații sexuale cu surorile ei A. și B. A ajuns să întrețină și ea relații sexuale cu cetățeanul italian, spunându-i că are numai 13 ani. Aceasta susține că ar fi văzut pe telefonul cetățeanului italian fotografii cu B. dezbrăcată.”. 

coral