În după-masa de 30 aprilie, un bărbat de 41 de ani din Florești, se afla într-un magazin din cartierul Gheorgheni, din Cluj-Napoca. Acesta a profitat de neatenția angajatului și a folosit un fir metalic pentru a fura un inel de aur, în valoare de 3.000 de euro. Acesta a introdus firul metalic între peretele și sticla unui sertar, reușind să pună mâna pe inel, fără ca angajatul să observe.

În urma cercetărilor, în data de 4 mai, a fost identificat, iar poliția a efectuat percheziții la domiciliul său.

„Cu ocazia controlului efectuat asupra acestuia, a fost identificat dispozitivul  despre care există indicii că ar fi fost utilizat pentru comiterea faptei.  De asemenea, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes pentru cauză. 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal. La data de 5 mai a.c., acesta a fost prezentat magistraților din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a relatat IPJ Cluj.

coral