News Flash:

Jandarmeria clujeană, explicații fără sens: Femeia și copilul au fost gazați pentru că soțul era un suporter violent

11 Iunie 2019
2186 Vizualizari | 0 Comentarii
Copil si mama gazati pe Cluj Arena

Reprezentanții jandarmeriei clujene au transmis un comunicat de presă, cu privire la incidentul petrecut duminică, la meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj și echipa Hermannstadt, acolo unde o mamă și fiul ei, care nu aveau nicio legătură cu incidentele de pe teren, au fost gazați de către jandarmi. Potrivit acestora, soțul femeii s-ar fi aflat printre suporterii violenți, însă Jandarmeria Cluj nu oferă nicio informație referitor la motivul pentru care femeia și copilul au trebuit să suporte un astfel de tratament. În scrtul mesaj făcut public, jandarmii clujeni se rezumă la a menționa că au reușit identificarea suporterului care a aruncat cu scaunul înspre teren, rănind un membru al echipei de dialog, fără a-și cere însă în mod public scuze pentru comportamentul, la fel de aberant, al unor memrbii ale forțelor de ordine.

"În urma  apariției în spațiul public a informației potrivit căreia o familie cu un copil minor ar fi avut de suferit în urma intervenției legale de restabilire a ordinii publice , de la finalul meciului de fotbal dintre echipele FC U Cluj și FC Hermannstadt Sibiu, compartimentul de informare și relații publice al Grupării de Jandarmi Mobila „ Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca face următoarele  precizări:

 În urma incidentelor provocate de suporterii de la finalul meciului de fotbal, soldate cu rănirea gravă a unui reprezentant al echipei de dialog a jandarmeriei, a fost necesară intervenția de restabilire a ordinii publice, fiind folosite mijloacele din dotare, inclusiv substanțe iritant-lacrimogene.

Precizăm că soțul femeii se afla în grupul suporterilor violenți, care a fost dispersat de jandarmi, iar comandantul dispozitivului a dat ordin ca femeia împreună cu copilul să fie scoși într-o zonă de siguranță a stadionului. Reprezentanții jandarmeriei i-au condus în siguranță pe cei doi în zona terenului, acolo unde se afla și o ambulanță.

Reamintim că, în aceste situații , cei aflați în zonele în care s-a dispus o intervenție de restabilire a ordinii publice, trebuie să părăsească de urgență zona delimitându-se de acțiunea celor violenți.

 De asemenea, se impune precizarea referitoare la echipamentul colegului nostru accidentat. Acesta nu purta casca de protecție, întrucât el făcea parte din echipa de dialog, structură a cărei misiune este aceea de a încerca sa detensioneze situațiile cu potențial agresiv prin comunicare cu cei implicați în astfel de incidente.

 În final, mulțumim polițiștilor clujeni care au reușit identificarea, în scurt timp a suporterului care a aruncat cu un scaun în direcția forțelor de ordine. Suporterul V.O. de 27 de ani a fost reținut pntru 24 de ore.

Totodată, punem la dispoziția, organelor de anchetă toate infomațiile în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care au produs acte de violență și încurajăm comportamentul civilizat al tuturor suporterilor care participă la manifestări sportive", arată oficialii Jandarmeriei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

jandarm meci u cluj hermannstadt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0876 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038556 (s)