Actorul Jean Paler a trecut prin clipe greu de imaginat, într-o instituție care se presupune că trebuia să fie îngrijit. Actorul a vorbit despre tratamentul inuman de care a avut parte în Spitalul Tractorul. A fost înjurat, lovit, ignorat și lăsat să înghețe de frig.

Pandemia face ca lucrurile să fie extrem de grele pentru oamenii cu boli cornice, tratamentele acestora sunt amânate din cauza așteptării rezultatului pentru testul COVID-19. Cu aceste lucruri s-a confruntat și Jean Paler, însă nu se gândea că întreaga experiență o să fie înfiorătoare, iar într-un spital o să fie mult mai prost tratat ca într-un penitenciar.

Jean Paler a mărturisit, într-un interviu pentru Fanatik.ro, chinurile prin care a trecut.

„Într-o încăpere cu 6-8 paturi eram singur, wc-ul însemna un scaun care era tăiat pe mijloc și era în el o găleată, era ca în evul mediu. Și la pușcărie era mai bine, mâncarea era sub orice critică, un pușcăriaș o duce mult mai bine decât un bolnav.

Are mai mult de câștigat un pușcăriaș, niciun pic de căldură, după 4 zile am făcut rost de a doua pătură, cu chiu cu vai, cu rugăminți, scandal și ceartă. Am stat îmbrăcat cu două rânduri de pijama pe mine, cu o pătură care era dinainte să ajungă Ceaușescu președinte, cu greu m-am lipit cu a doua pătură. Așa m-au ținut la izolare zile întregi, nu am vorbit cu nimeni.

A venit o doctoriță împăiată și umflată care vorbea cu mine din tocul ușii, nu intra la mine, în așa zisul salon. Stătea pe la ușă, după hol, și de acolo vorbea cu mine. Mi-au făcut 5 teste și au ieșit toate neconcludente.”, a declarat Jean Paler pentru fanatik.ro

Jean Paler, lovit și înjurat în spital

„Ne încuiau ca pe câini în saloane, am vrut să plec, am ieșit pe holul spitalului, iar dintr-o dată m-am trezit cu vreo cinci pe mine, deși zile întregi n-am văzut țipenie de om, au sărit pe mine, mi-a dat unul brânci, unul m-a lovit, da, da au dat în mine. Unul dintre asistenții medicali, poate chiar medici erau, nu sunt sigur.

Au dat în mine și au țipat la mine, mi-au zis: „intră, mă, înăuntru, nu știi că n-ai voie, al dracului, nu auzi că n-ai voie să ieși pe hol. Alți mă loveau, alții mă drăcuiau. Alți îmi spuneau frumos. Am înțepenit de frig acolo, nu mai puteam rezista, le ceream să facă ceva, pentru că mă îmbolnăveam mai rău și mă băgau cu forța în camera de tortură. Asta am trăit.

Am întrebat-o pe una dintre asistente când mai intra la mine din când în când să mă verifice să vadă dacă n-am dat colțul, că probabil asta așteptau, asta le era interesul, sunt convins de lucrul ăsta.

Am întrebat-o de ce mă ține așa și mi-a spus că așa sunt ordinele de sus, de la Raed Arafat, că până nu iese testul negativ să nu mi se dea drumul acasă, adică tuturor celor în situația asta și care au covid. Să fie izolați, să nu li se dea drumul nici acasă, nicăieri, să fie închiși și izolați de lume.

Când le-am zis că sun la Poliție pentru sechestrare a venit unul la 4 dimineața să mă testeze, de mi-a băgat bețele alea în nas de mi-a dat și sângele, apoi mi-a zis că „stai, mă, liniștit, că iese negativ și pleci din spitalul nostru. Mi-au adus testul după nici 5 ore, la ora 9 mi-au zis că plec, că nu e negativ.

Și exact ce a zis el s-a întâmplat. Eu mă rugam de toată lumea să vină să mă scoată de acolo, că nu mai ies decât cu picioarele înainte. Apoi, după ultimul test, cel de-al cincelea, am ieșit negativ, v-am spus, apoi m-au mutat la ASTRA.”, a mai mărturisit actorul, pentru sursa citată. coral