Jeleuri cu nanoparticule de aur! Este inventia unui student de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. Desertul inedit mai are in compozitie doar extract de fructe, care ofera culoarea, dar si aroma delicioasa. Inventatorul spune ca jeleul le va aduce numai beneficii pofticiosilor care il vor incerca: are efecte antioxidante si antimicrobiene.
Tanarul de 22 de ani a preparat acest desert inovativ pentru lucrarea sa de licenta, fiind ghidat si de profesorii sai coordonatori. Pentru a-l face cat mai delicios, studentul a abordat o tehnica si ingrediente diferite, fara sa apeleze la agenti de gelifiere gasiti in magazine.
ADRIAN MARTAU: Pe langa faptul ca am incercat sa utilizez doar extracte naturale sau compusii biologici activi, care sa ne ajute atat pentru digestie, cat si sa ofere in fluxul tehnologic anumite beneficii, nano-particulele pot sa prelugeasca perioada de valabilitate a produsului meu. Bineinteles, primeste si anumite proprietati, cum ar fi culoarea ... gustul si mirosul.
In comparatie cu jeleul care se gaseste pe rafturile magazinelor, produsul inovativ are si beneficii pentru consumatori.
Produsul inovativ este in proces de brevetare. Pentru inventia sa, studentul clujean a primit si medalia de aur la Salonul International al Cercetãrii, Inovãrii si Inventicii "Pro Invent" de la Cluj-Napoca.Inventatorul jeleurilor viseaza ca, dupa brevetare, acestea sa ajunga pe rafturile magazinelor, arata tvr.ro
© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 22 queries | Mysql time :0.060355 (s)
Comentarii (1)