Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, vine în România, vineri, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite. Prima Doamnă îi vizitează, vineri, pe soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu din Constanţa, iar sâmbătă se va întâlni, la Bucureşti, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, precum şi cu voluntarii şi profesorii care au grijă de refugiaţii ucraineni, potrivit informaţiilor transmise de Biroul Primei Doamne a SUA.

"Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor. ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri). Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin", a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.
Vineri, 6 mai, Jill  Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (, unde se va întâlni cu lideri militari ai SUA şi a NATO. Ea va sta la masă alături de soldaţi  şi va vizita militarii aflaţi în bază înainte de a pleca spre Bucureşti.

Sâmbătă, 7 mai, ea va fi informată în legătură cu eforturile umanitare din partea agenţiilor ONU, ONG-urilor şi Guvernului României, la Ambasada SUA la Bucureşti, apoi va discuta personalul ambasadei.

"Ulterior, se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul României faţă de refugiaţii ucraineni. La fel ca dr. Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis şi-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi  ucraineni refugiaţi. Ea va vorbi cu cadre didactice ucrainene şi române şi va interacţiona cu elevi ucraineni refugiaţi şi cu elevi români în sălile de curs", potrivit anunţului oficial.

Ulterior, Jill Biden va discuta cu cadre didactice şi mame ucrainene.

Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia, unde va avea un program similar şi o întâlnire cu preşedintele Zuzana Caputova.

coral