Joe Biden a spus totul despre COVID-19.  Actual președinte al Statelor Unite ale Americii le-a cerut cetățenilor să renunțe la toate planurile și adunările pe care le aveau în program de sărbători. Pe lângă urările specifice Zilei Recunoștinței, noul lider al Statelor Unite a făcut un apel la americani cu privire la tensiunile existente în contextul pandemiei de coronavirus.

„Suntem în război cu virusul, nu între noi”.

Joe Biden a spus totul despre COVID-19

Joe Biden le-a cerut cetățenilor să renunțe la orice plan aveau pentru sărbători din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus din Statele Unite ale Americii.

„Cred că meritați să auziți adevărul de la președintele vostru. Trebuie să încetinim răspândirea virusului. Le datorăm asta medicilor, și asistentelor, și lucrătorilor din prima linie… Le datorăm asta compatrioților noștri”, a spus Joe Biden în discursul său.

liderul SUA a mai subliniat faptul că pandemia „a adus durere, și pierderi, și frustrare” și a costat multe vieți, însă acest lucru nu trebuie să se agraveze.

„Ne-a divizat, ne-a înfuriat, ne-a învrăjbit unul împotriva celuilalt. Știu că țara a obosit de la această luptă, dar să nu uităm – suntem în război cu virusul, nu între noi”, a mai spus președintele-ales.

„Trebuie să ne întărim forțele, să ne dublăm efortul și să se angajăm din nou în luptă”, a mai spus liderul Statelor Unite.

Ce a declarat Joe Biden în primul sau interviu din funcția de președinte

Joe Biden a spus totul despre COVID-19 în cadrul unei conferințe în care a ținut să le transmită americanilor un mesaj pentru Ziua Recunoștinței.

În primul sau interviu acordat din funcția de președinte al SUA, Biden a discutat despre tranziția de la administrația lui Donald Trump la administrația sa, despre strategia de luptă împotriva virusului COVID-19, dar și despre imigrație. De asemenea, Biden a replicat că nu va exista un al treilea mandat al lui Barack Obama.

„Nu va fi un al treilea mandat al lui Obama”, a declarat Joe Biden.

Joe Biden a mai precizat în interviul acordat că în primele 100 de zile de mandat dorește să treacă reforma imigrației și strategia împotriva noului coronavirus prin Congres.

„Voi trimite o lege a imigrației în Senat, prin care peste 11 milioane de oameni care trăiesc fără documente în America vor putea obține cetățenia. De asemenea, voi îndrepta câteva ordine executive care, cred eu, au avut un impact foarte dăunător asupra climei și sănătății noastre, de la metan până la o întreagă paletă de alte lucruri pe care le-a făcut președintele (Trump – n.r.)”, a afirmat Joe Biden.

Joe Biden este noul președinte al Statelor Unite după alegerile ce au avut loc în acest an. Acesta l-a învins pe Donald Trump după o lupta acerba atât în campanie cât și în ultimele zile de numărare a voturilor.

Tags: coronavirusjoe bidenstatele unite ale amercii coral