Patru clujeni, cu vârste cuprinse între 25 și 28 de ani, au fost condamnați cu suspendare pentru că au bătut, sechestrat și amenințat cu moartea doi clujeni, jucători împătimiți de poker. Pariorii au luat de la unul dintre ”bombardieri” câteva mii de euro pentru a-și achita o datorie și nu a mai returnat banii. Unul dintre cei doi jucători de poker a fost dus la o ”plimbare” cu mașina în Hoia, iar celălalt a reușit să fugă și s-a adăpostit într-un magazin. Printre ”bombardieri” se numără și un luptător de MMA din oraș, zis Ramezu.

La mijlocul anului trecut, Darius Ghior, jucător împătimit de poker, a luat de la  Dan Mihnea Râurean și Cristian Gabriel Mureșan câteva mii de euro. Jucătorul de poker știa exact ce urma să facă cu banii: să își plătească o datorie mai veche, fără să le mai dea celor doi banii înapoi.

Suma exactă a banilor împrumutați nu se știe cu exactitate pentru că cei implicați în afacere au dat declarații contradictorii în fața polițiștilor și a procurorilor.

Pe de o parte, Râurean și Mureșan spun că i-au dat 40.000 de lei, bani obținuți de pe urma partidelor de poker. Cu ei vroiau să cumpere criptomonedă de la cel din urmă. Pe de altă parte, Ghior susține că a primit de la cei doi 8.500 de euro, pentru a le face rost de marijuana. Însă, în declarații a ținut să precizeze că în realitate, nu avea posibilitatea și nici nu a intenționat să facă acest lucru. Cert este că, pe parcursul audierilor, atât inculpații cât și cele două persoane vătămate, s-au încurcat în declarații.

Ghior și-a plătit datoria, iar Râurean și Mureșan au rămas cu buzele umflate pentru că nu au mai primit înapoi nici criptomonezi, nici marijuana și nici banii dați. În schimb, Ghior le-a vândut celor doi o poveste care se termina cu el tâlhărit de multe persoane necunoscute.

În ziua următoare, Râureanu, Mureșan, i-au cooptat în afacerea recuperării banilor pe NICOLAE BOGDAN, luptătorul de MMA MESHERQI DARIUS RAMEZ și încă o altă persoană, pe care polițiștii nu au reușit să o identifice.

L-au chemat pe Ghior la Casa Vikingilor, care a venit însoțit de un prieten, Adrian Cătălin Dodea.

Însă, ”bombardierii” aveau un plan secret pe care doreau să îl pună aplicare pentru a-l convinge pe Ghior să returneze banii. În apropierea localului erau parcate o dubă roșie, în care se afla persoana pe care polițiștii nu au reușit să o identifice, și un autoturism Mercedes care îi aparține lui Nicolae Bogdan. Băieții erau echipați cu bastoane telescopice, cuțite stil fluture și alte obiecte folositoare pentru a pune în aplicare planuri de acest gen. Schema lor era simplă: să-l ducă pe Ghior în pădurea Hoia, un loc liniștit, unde le-ar fi fost mult mai ușor să îl convingă de faptul că datoriile trebuiesc plătite.

O excursie în Hoia

Însă, dacă planul ”bombardierilor” consta în aplicarea unor corecții fizice și recuperarea banilor, Ghior și Dodea au trebuit să se gândească rapid la un alt plan, anume de a scăpa de bătaie.

Rechizitoriul procurorilor arată cum a fost organizată excursia în pădurea Hoia.

”Persoanele vătămate au fost de acord și au urcat de bunăvoie în autovehicul. Autoturismul a fost condus de către inculpatul Nicolae Bogdan, proprietarul mașinii, iar în el au mai urcat Râurean Mihnea Dan (dreapta față) și Mesherqui Darius-Ramez (dreapta spate), persoanele vătămate ocupând locurile din mijloc, bancheta spate (Ghior) și stânga spate (Dodea).

În același timp, inculpatul Mureșan Gabriel Cristian a urcat în autoutilitara de culoare roșie, care era parcată în apropiere, la o distanță mai mare de locul de întâlnire. În autoutilitară se mai aflau, după cum am arătat, martorul M. P.-G.și, posibil, o persoană neidentificată până la acest moment. Autoutilitara a rulat în urma autoturismului Mercedes.

După plecarea de pe loc a autoturismului, inculpatul Ramez le-a adresat amenințări cu acte de violență persoanelor vătămate, afirmând că îi vor duce pe amândoi în pădurea Hoia să îi bată pentru că și-au însușit suma foarte mare de bani pe care o datorau inculpaților. Din această cauză, când autoturismul a fost oprit la o intersecție, persoana vătămată Dodea Cătălin Adrian a deschis portiera stânga spate și a coborât, intenționând să fugă.

Întrucât agresorii au vrut să îl prindă, GHIOR DARIUS NICOLAE a profitat de situație și a coborât și el. Inculpații Mureșan și Nicolae au încercat să-l prindă pe Ghior, prinzându-l de haine, punându-l la pământ, lovindu-l și rupându-i tricoul, pe care l-au aruncat pe un gard (fiind ulterior găsit de către organele de poliție în același loc), însă nu au reușit, acesta reușind să fugă. Inculpatul Râurean l-a urmărit pe Dodea, ulterior alăturându-i-se și inculpatul Mureșan”, conform Gazeta de Cluj. coral