Camera de Comerț și Industrie a României recomandă reorganizarea teritorială totală a țării, prin reducerea numărului de județe la 15. Astfel, printre județele care ar urma să dispară se numără și Bistrița-Năsăud.

Soluția cea mai bună pentru reducerea cheltuielilor bugetare este renunțarea la mai bine de jumătate din județele țării, susțin reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României.

Potrivit gândul.ro, aceștia propun o reducere a numărului de județe la 15 și redefinirea noțiunii de comună ca localitate cu cel puțin 5.000 de locuitori. Printre județele care urmează să dispară se numără și Bistrița-Năsăud.

Județele luate în calcul să rămână sunt: Craiova, Timișoara, Oradea, Cluj, Suceava, Iași, Galați, Constanța, Ploiești, Pitești, Alba-Iulia, Târgu Mureș, Bacău, Brașov și București.  

„Acest lucru trebuie să fie asumat de către decidenți, fiind, totodată, și un act de curaj politic, în urma unei dezbateri consistente și transparente privind economiile ce se pot face astfel la bugetul public, bani ce pot fi reinvestiți în economia românească”, mai precizează Camera de Comerț, conform gândul.ro.

Se pare că varianta aceasta a fost agreată și de diverse patronate și federații.

coral