News Flash:

Județul Cluj, considerat de specialiști „vulnerabil” la infecțiile cu CORONAVIRUS

9 Septembrie 2020
1313 Vizualizari | 0 Comentarii
coronavirus imbolnaviri

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis marți un raport detaliat privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Potrivit acestuia, Clujul, Capital și alte 5 județe au o rată mare de vulnerabilitate privind infecțiile cu COVID-19.

Potrivit datelor INSP, Capitala și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Este vorba de județele Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Brăila și Giurgiu. Rata de vulnerabilitate este calculată pe baza ratei de incidență, a numărului de focare, a ratei de transmitere și a gradului de ocupare a paturilor din secțiile Covid 19 si secțiile ATI.

Raportul INSP mai arată că rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus este de 5% la nivel național. Graficele relevă un grad de ocupare de aproximativ 55% a paturilor destinate pacienților COVID.

80.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94.9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

De la începutul pandemiei 4.973 de medici și personal medical s-au infectat cu noul coronavirus, dintre aceștia, 46 au decedat. Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național. De asemenea, se observă că mai mult de o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

În ceea ce privește situația din spitale, în jur de 55% din paturile din secțiile Covid sunt ocupate, iar în secțiile de Terapie Intensivă gradul de ocupare este de circa 45%.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj coronavirus vulnerabilitate insp
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 33 queries | Mysql time :0.069700 (s)