News Flash:

Judecătoria Cluj a decis ca un copil dintr-o familie mixtă, tată român și mamă maghiară, să urmeze educația în limba română

6 August 2021
1548 Vizualizari | 0 Comentarii
copil educatie limba romana

Judecătoria Cluj-Napoca s-a pronunțat, recent, într-un dosar privind limba în care să fie educat un copil provenit dintr-un cuplu mixt, tată român și mamă maghiară, și a decis ca minorul să urmeze educația în limba română, potrivit ziarulfaclia.ro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Un avocat clujean a înaintat acțiunea în instanță pentru a o obliga pe fosta parteneră de viață a bărbatului român să își dea acordul ca fiul acestora de trei ani să fie înscris la grădiniță cu program de predare în limba română.

La momentul în care copilul a împlinit vârsta la care trebuia înscris la grădiniță, mama acestuia a insistat să fie educat în limba maghiară, însă tatăl nu a fost de acord, argumentând că i-ar limita șansele în viață și oportunitățile pe piața muncii.

Cei doi nu au ajuns la un acord reciproc, iar astfel bărbatul a apelat la Judecătoria Cluj-Napoca pentru a stabili în ce limbă va fi educat copilul său.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

judecatoria cluj sentinta educatie copil limba romana familie mixta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044745 (s)