Iosif Ilieș, unul dintre fosștii angajați Iulius Mall, trimis în judecată pentru corupere de minori, mai rămâne o lună după gratii, după ce magistrații Tribunalului Cluj au decis prelungirea măsurii arestului preventiv în ceea ce-l privește pe acesta.

”În baza art. 425 ind.1 al.7 pct.1 lit.b , art.205 C.Pr.Pen. coroborat cu art. 203 al.5 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia declarată de către inculpatul Iosif Ilieș aflat în prezent în stare de arest preventiv în Penitenciarul Gherla, împotriva Încheierii penale nr. 161 din 12.08.2020 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Cluj Napoca pronunţată în dosarul cu nr. 14195/211/2020/a1.1 al aceleiaşi instanţe, pe care o menţine. În temeiul art. 272 Cod Procedură Penală stabileşte onorariu pentru apărătorul desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 313 lei care se avansează din Fondul Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Cluj – av.Capotă Antoniu Domiţian. În baza art.275 al.2 CPP, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 350 lei.Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 15.10.2020”, arată soluția pe scurt a instanței.

El este acuzat de procurori de de agresiune sexuală împotriva unor copii cu vârste cuprinse între nouă și 11 ani, abuzurile având loc într-una din camerele tehnice ale mall-ului clujean din cartierul Gheorgheni.

”În perioada februarie – mai 2020, în repetate rânduri, profitând de incapacitatea persoanei vătămate minore (în vârstă de 11 ani) de a-şi exprima voinţa, inculpatul ar fi săvârşit acte de natură sexuală (altele decât cele specifice violului) asupra acesteia, atât într-o încăpere din incinta unui centru comercial din Cluj-Napoca, precum și la locuința inculpatului, cumpărându-i acesteia în prealabil diverse bunuri sau produse alimentare.

De asemenea, în seara zilei de 17.05.2020, în timp ce se aflau în locuința unuia dintre minori, profitând de incapacitatea acestora de a-și exprima voința, inculpatul ar fi exercitat asupra a două persoane vătămate minore (în vârstă de 11 ani, respectiv 9 ani) acte de natură sexuală (altele decât cele specifice violului)”.

În dosar mai este judecat și Cristoreanu Zoltan (foto), angajat la un supermarket din incinta mall-ului care se ocupa cu adunatul cărucioarelor de cumpărături.

coral