Cei trei judecători ai Judecătoriei Huedin nu doresc să judece dosarul „PSD Huedin, minciuni pentru voturi”, motiv pentru care au formulat cereri de abținere.

Motivul pentru care au ales să facă asta este ca să dea dovadă de imparțialitat și transparență.

Judecătorii nu vor să judece cauza în care PNL Huedin a chemat în judecată PSD Huedin, alături de alte entități și persoane. Printre pârâți se află și Elena Rab, grefier șef la Judecătoria Huedin. Prin prisma profesiei, femeia nu are voie să facă propagandă electorală, dar cu toate acestea a făcut-o pentru PSD și Mugurel Sabin Demea, candidat PSD pentru funcția de primar a orașului, informează Info Huedin.

Elena Rab fiind pârât în dosar, magistrații au decis să refuze judecarea dosarului, ca să elimine orice suspiciune de favoritism.

Dosarul a fost trimis către Tribunalul Cluj, care va decide cine va judeca această cauză.

„S-a înaintat o cauză având ca obiect abținerea instanței. Fondul acelei cereri vizează răspunderea civilă delictuală. Cauza se repartizează aleatoriu la noi și declarația de abținere a colegului de la Judecătoria Huedin va fi soluționată de un judecătorul de la Tribunalul Cluj. Dacă declarația de abținere a judecătorului de la Huedin va fi admisă, atunci se desemnează o altă instanță egală în grad care să soluționeze dosarul. Dacă se respinde, atunci cauza se întoarce la Judecătoria Huedin”, a explicat pentru BZC Mihai Ghica, purtător de cuvânt al Tribunalului Cluj.

coral