În ședința de judecată de vineri, 16 aprilie, s-a decis amânarea cauzei din pricina lipsei referatului de evaluare psihosocială a inculpatului. Pe 17 martie a.c., cauza a fost amânată tocmai în vederea întocmirii acestui referat. 

Anterior, s-a dispus amânarea din cauza lipsei de apărare a lui T.G.

Următoarea ședință de judecată de la Tribunalul Cluj, în cazul taximetristului acuzat că și-a ucis fiul de opt ani, este programată pentru data de 12 mai. 

Conform Legii 252/2013 privind „Evaluarea inculpaților majori”, referatul de evaluare psihosocială se întocmește pe baza evaluării realizate de către consilierul de probațiune din cadrul serviciului de probațiune competent.

Raportul de evaluare se întocmește și se comunică în termen de 21 de zile de la data primirii solicitării la serviciul de probațiune și conține date privind responsabilitățile familiale și sociale ale persoanei, situația educațională și profesională, conduita generală, analiza comportamentului infracțional, riscul de săvârșire a unor infracțiuni, precum și orice alte date relevante.

De asemenea, raportul de evaluare poate face referire la starea de sănătate a inculpatului, la nivelul de dezvoltare morală și intelectuală a acestuia, în măsura în care acestea au influențat comportamentul infracțional.

În raport, consilierul de probațiune formulează propuneri motivate privind măsurile considerate oportune din perspectiva reducerii riscului săvârșirii de infracțiuni.

Trupul copilului a fost găsit pe bancheta din spate a mașinii sale

Bărbatul a fost trimis în judecată de către Tribunalul Cluj pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat.

T.G. se află în arest preventiv la Penitenciarul Gherla în cazul uciderii fiului său, în vârstă de opt ani. Trupul neînsuflețit al micuțului a fost găsit pe data de 28 iulie 2020, în jurul orei 11:00, pe bancheta din spate a autovehiculului bărbatului. 

Magistrații clujeni motivau că „la data de 25 iulie, începând cu ora 22:00 aproximativ, inculpatul T. G. l-a lipsit de libertate pe fiul său minor T.G. jr. iar în noaptea de 25 spre 26 iulie, în urma unei acțiuni premeditate, inculpatul l-a ucis prin înjunghiere în zona toracică stângă cu un corp tăietor înțepător”.

„Copilul a vrut să fie omorât de mine”

Amintim că, printre altele, T.G. le-a spus polițiștilor: „Copilul a vrut să fie omorât de mine”. T.G și soția sa se aflau în faza în care trebuia făcut partajul, la divorț. La momentul comiterii faptei, s-a spus că unul dintre motivele crimei ar fi fost răzbunarea pe fosta soție, care își refăcuse viața. 

CITEȘTE ȘI:

DECLARATIE SOCANTA: „Copilul a vrut să fie omorat de mine”

coral