News Flash:

Jula, inculpat în dosarul proxeneților din Cluj, afaceri cu iz de evaziune fiscală

12 Iulie 2020
24261 Vizualizari | 0 Comentarii
jula

Lucian Jula, unul dintre inculpații din dosarul proxeneților din Cluj și-a dus soţia să se prostitueze în Elveţia. Când acesta a fost percheziționat, Jula a mințit autoritățile elvețiene că veniturile mari se datorează muncii pe care o practică în cadrul unui call center. Gazeta de Cluj vă dezvăluie afacerile lui Jula cu iz de evaziune fiscală.

Din gruparea proxeneților, care a încasat sute de mii de euro de pe urma tinerelor trimise la ”produs” în Elveția, Italia, Dubai și Austria, face parte și Lucian Jula. Acesta și-a dus personal soția să se prostitueze în Elveția.

”Jula Lucian a înlesnit practicarea prostituției și a obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către numita J.I., în perioada noiembrie 2016 – martie 2020. Astfel, persoana vătămată a practicat prostituția în Elveția în cluburi destinate pentru această activitate, iar cea mai mare parte a veniturilor au fost folosite de către Jula Lucian”, spun anchetatorii.

Anchetatorii i-au documentat pas cu pas activitatea.

”În data de 3.04.2018, Jula Lucian a fost oprit de către organele de poliție din Elveția, în localitatea Kreuzlingen și supus unui control. În autoturism s-au identificat mai multe articole de îmbrăcăminte marca Louis Vuitton, o chitanță Western Union, precum și cartea de identitate a soției. Întrebat care este scopul vizitei, acesta a declarat că își vizitează soția care lucra în cadrul unui hotel din Zurich. Constatăm că a mințit pentru că la acea dată J.I. se prostita la clubul Globe, situat în localitatea Ifangstrasse 2, 8603 Schwerzenbach. În plus, a comunicat autorităților elvețiene că a lucrat în cadrul unui call center. Cu toate acestea, articolele vestimentare găsite asupra lui indicau că, la momentul respectiv, obținea venituri mult mai mari decât salariile plătite pentru activitatea menționată de el”, acuză procurorii

Deși Lucian Jula a mințit autoritățile elvețiene că muncește la un call center și asta ar trebui să dovedească proveniența banilor, de fapt Lucian Jula, deține în Cluj-Napoca două firme ce derulează activități de vânzări produse naturiste prin call center.

Potrivit mai multor surse, prin societatea Chermihline KPKT SRL, ce are sediul pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 14, Lucian Jula și soția sa Iulia Jula derulează activități de vânzări produse naturiste. În acte, firma este condusă de Mihai Cheresi, însă sursele spun că în realitatea afacerea este condusă de familia Jula.

La Registrul Comerțului nu au fost publicate date referitoare la firmă, însă sursele susțin că din vara anului trecut, societatea figurează cu 0 angajați, iar până la începutul anului 2020 nu le-au fost achitate niciun fel de contribuții la stat.

Ulterior, angajații au fost mutați pe o altă firmă – Natural Supplies – cu sediul pe Bulevardul Eorilor nr. 44. În acte, această firmă este condusă de Dan Cristian Centea, însă și în această firmă ar fi implicat Jula. Potrivit Registrului Comerțului, nici această firmă nu a publicat date referitoare la numărul de angajați, profit ori cifră de afaceri.

”Până în luna martie, angajații își desfășurau munca de vânzări produse naturiste prin call center” la domiciliul familiei Jula, pe strada Mureșului”, mai spune sursa. La aceeași adresă funcționează și service-ul auto pe care Lucian Jula îl deține (Automobile Jula Service).

În acest sens există dovezi care demonstrează că firma de curierat ridica coletele cu produse naturiste de la adresa familiei Jula (pe strada Mureșului). Persoana de legătură dintre angajații firmei și familia Jula ar fi Ramona Grațiela, mai spun sursele.

Miroase a evaziune fiscală

Mai mult, firma nu eliberează chitanță, bon fiscal sau factură, iar produsele nu au prospect, sursele spun că deși zilnic se efectuează vânzări de zeci de colete, nu se cunosc proveniența și conținutul acestor medicamente naturiste. Sursele spun că familia Jula susțin că produsele ar fi făcute într-un laborator deținut de fratele lui Lucian, Teodor Jula.

Angajații știu că muncesc pentru familia Jula, deși aceștia nu figurează în acte că ar avea vreo legătură cu firmele menționate.

Niciuna dintre societăți nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere, având în vedere că datele de contact ale firmelor nu sunt publice nicăieri.

Cum erau racolate româncele pentru cluburile de prostituţie din Elveţia

Amintim că în luna mai, Cosmin Pop, Codin Pop, Tudor Vlaşin, Călin Man, Lucian Jula şi Vlad Rotar, originari din oraşul clujean Dej, au fost arestaţi preventiv într-un dosar de proxenetism.

Poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat, în prima săptămână a lunii mai 14 percheziţii domiciliare în Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal de proxenetism şi camătă. 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca şi Dej, în mai multe state europene, printre care Austria şi Elveţia.  

Aproximativ 1.000.000 euro este suma pe care bărbaţii ar fi obţinute-o, potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituţiei.

În dosarul întocmit de procurori este prezentată strategia folosită de acuzaţi pentru a convinge femeile să se prostitueze. Într-o discuţie dintre amanta lui Lucian Jula şi o altă femeie acestea povestesc despre modul în care Jula Lucian şi Codrin Pop determină persoanele de sex feminin să se prostitueze în folosul lor.

„B.M. (amanta lui Jula Lucian): Şi ţi-o dat-o. Ştii cum ţi-o dat-o? Ţi-o dat-o fix aşa, ţi-o dat-o de te-o făcut să ceri singură, înţelegi?   

V.R.A.M.: Da, da, da. Exact aşa am zis şi eu.   

B.M: Cam asta fac ei.   

V.R.A.M.: Da, el nu mi-a zis niciodată dacă m-aş duce.   

B.M.: Nu, nu, nu…  Asta fac ei. Te obişnuiesc cu un stil de viaţă…   B.M.: Da…   

B.M: Că io am observat. Te obişnuiesc cu un stil de viaţă, te duc pă nu ştiu unde, te duc cu tăt felul de femei, na… mai vezi la aia câte o geantă, mai … nu ştiu ce… mai vezi nu ştiu ce,  ţi-ar trebui şi ţie, că te simţi prost, că alea au şi tu nu.   

V.R.A.M.: Normal.   

B.M. Şi p..a mea, ajungi să te ceri singură. Să zici vreau să plec şi eu.   

V.R.A.M.: Da, exact. Păi exact aşa a fost.   

B.M: Cam asta e ideea …   

B.M. Eu atunci mi-am dat seama că pentru ei chestia asta e ca un stil de viaţă. Un joc, ca să te facă să ştii…?”.  

Anchetatorii au tras concluzia că proxeneţii racolau fetele şi le ofereau iluzia unei vieţi de lux pentru a le determina să plece de bună voie în cluburile din Elveţia, pentru a practica prostituţia.

La sfârșitul lunii mai, Tribunalul Cluj a decis ca Vlad-Alexandru Rotar, acuzat de complicitate la infracțiunea de proxenetism, va fi cercetat în continuare sub control judiciar. De asemenea, Augustin Călin Man și Lucian Dorin Jula, vor fi cercetați în continuare în arest la domiciliu.

Deși inițial, pentru ceilalți trei inculpați – Codin Iuliu Pop (Coco), Cosmin Sorin Pop (Sharpele) și Tudor Vasile Vlașin – instanța nu a fost atât de permisivă și au rămas în arest preventiv, câteva zile mai târziu aceștia au fost plasați în arest la domiciliu.

Lucian Jula, alături de ”Sharpele Nebunu”.

Chef cu polițiștii din Dej

Amintim că aceștia au devenit cunoscuți, după ce „Sharpele Nebunu” a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare o imagine de la o petrecere din plină pandemie de COVID cu șefi din Poliția din Dej.

În imaginea din 21 aprilie apăreau și Valer Gavrilă, agent-șef principal al Poliției Locale Dej, dar și Alin Câmpean, șeful Poliției Dej , ambii fiind sancționați.

Câmpean a fost eliberat din funcție pe 13 mai, după apariția în fotografia alături de interlopii reținuți în dosarul de proxenetism.

Sursa: gazetadecluj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 33 queries | Mysql time :0.058368 (s)