Kaufland nu va mai lua temperatura celor care vin la cumpărături, în urma scandalurilor repetate din ultimele zile, care au culminat cu incidentul filmat în care un bărbat a fost încătușat.

Bărbatul și soția acestuia s-au dus la un magazin din Ferentari, însoțiți de un cameraman, și s-au legat de agenții de pază care luau temperatura oamenilor, spunând că ei refuză. Tot incidentul din 19 mai a fost filmat și imaginile montate ulterior, inslusiv cu testimoniale ale celor doi, la fel ca la emisiunile de televiziune.

Cameramanul celor doi a filmat și cum au fost reținuți și scandalul care a avut loc. Prima dată a apărut în spațiul public filmul în care bărbatul era reținut de poliție, iar apoi a apărut și filmul complet cu toate momentele și mărturiile. Aceste lucruri au format percepția că a fost vorba despre o provocare, arata Stiri de cluj.

Kaufland a precizat public că lucrurile au stat chiar așa.

”Bună, tuturor. În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături. Referitor la incidentul de acum două zile, acesta a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist.

Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii.

Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile”, a fost mesajul adresat de Kaufland.

Protagoniştii au postat pe Youtube și Facebook întregul film care durează 13 minute.

coral