Producătorii de cireşe din Gorj se plâng de producţia slabă şi de lipsa clienţilor. Oamenii spun că acesta este cel mai prost an din ultimele decenii.

Kilograme de cireşe zac pe tarabele din Gorj. Producătorii se plâng de lipsa clienţilor

Producătorii de cireşe din Gorj se plâng de producţia slabă de anul acesta şi de lipsa clienţilor. Oamenii spun că recolta a fost afectată de frigul şi de ploile din primele luni ale primăverii.

Dacă în alţi ani cireşele din satul Rugi erau foarte căutate, datorită gustului delicios, acum clienţii doar vin, se uită şi pleacă.

„Noi din asta trăim, dar este foarte slab cu vânzările. Lumea cumpără mai întâi mâncare și apoi fructe. Iar cireșele sunt primele fructe locale care apar pe piață și cele de la Rugi sunt nestropite. În alți ani erau mai căutate, dar acum vin și se uită și pleacă. Eu le am cu 20 de lei kilogramul și am auzit că în Piața Centrală se gândesc să scadă până la 10 lei în zilele următoare.

Cele din import sunt mai scumpe. Acesta este sezonul lor și noi, cei care avem doar cireșe, acum avem ocazia să le valorificăm, să câștigăm ceva, dar e foarte greu anul acesta”, a declarat un producător de cireșe din satul Rugi, comuna Turcinești, potrivit GDS. 

î

coral