Polițiștii de frontieră de la Vama Petea, județul Satu Mare, au confiscat 300.000 măști chirurgicale ce urmau să ajungă în Germania.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Prefectura Satu Mare, două camioane înmatriculate în România, au încercat să treacă granița, joi, încărcate cu 150 de colete ce conțineau 300.000 măști chirurgicale faciale, în trei straturi, care urmau să ajungă în Germania.

„Conform legislației în vigoare (Anexa 1 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 428 din 12.03.2020), exportul acestor produse este interzis. Reprezentanții Direcției Regionale Vamale Cluj au aplicat firmei expeditoare o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei, iar marfa a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor”, spun reprezentanții Prefecturii Satu Mare.

Aceștia au solicitat acestuia ca măștile să fie distribuite gratuit, prin intermediul primăriilor, sătmărenilor, ceea ce s-a și aprobat, potrivit sursei citate.

Alte 50.000 de măști au fost confiscate la Sibiu, de la o firmă din Pitești, care ar fi vrut să le exporte tot în Germania.

coral