După o ședință de urgență, Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat care sunt noile măsuri restrictive valabile pentru toți românii, în contextul actual al pandemiei de coronavirus. De luni, elevii vor avea două săptămâni de vacanță. De asemenea, circulația va fi restricționată pe timp de noapte, iar masca va fi obligatorie peste tot.

Masca, obligatorie peste tot

După ședința pe care Klaus Iohannis a avut-o cu puțin timp în urmă la Palatul Cotroceni, alături de responsabilii în gestionarea pandemiei, a anunțat și care sunt noile măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19 în țara noastră.

Klaus Iohannis a anunțat restricțiile care vor fi impuse de luni

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că pe ordinea de zi s-au aflat subiecte precum vaccinarea împotriva noului coronavirus, situația învățământului, dar și restricțiile care urmează să fie impuse de luni în întreaga țară.

Așadar, conform declarațiilor președintelui României, începând de luni, elevii din ciclul primar, dar și cei de la gimnaziu și liceu vor intra în vacanță, timp de două săptămâni, în condițiile în care școlile din România sunt profund afectate de pandemia de coronavirus.

Mai mult decât atât, masca de protecție redevine obligatorie, peste tot.

”Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot. Și în interior, și în exterior. Și la școală, unde se mai ține, și în târguri, și la cinematograf, și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveți mască”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce alte restricții se mai impun de luni

În plus, va fi restricționată circulația noaptea. Excepție de la regulă fac, bineînțeles, cei vaccinați și cei cu legitimație de serviciu, care au treabă legitimă de rezolvat pe timp de noapte.

De asemenea, ziua, la majoritatea activităților, românii pot participa doar cu certificatul verde. Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă și i-a sfătuit pe toți românii să se vaccineze, fiind singura modalitate prin care putem scăpa de pandemia de coronavirus și de aceste restricții impuse.

”Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de formele grave de boală. Până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate este nevoie de restricții. În Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat, pandemia practic nu mai are impact. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI, vaccinați-vă!”, a adăugat Klaus Iohannis.

 

  coral