UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a primit Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler pentru implicarea în lupta cu pandemia de COVID-19.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, „în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19".

Președintele României i-a înmânat distincția lectorului prof. Dr. Anca Buzoianu în cadrul unei ceremonii restrânse la București. Decretul prin care s-a acordat dinstincția universității din Cluj-Napoca a fost publicat în Monitorul Oficial:

„În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale art. 4 alin. (3), ale art. 7 lit. A din Legea nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii nr. 539/2003 privind Ordinul Meritul Sanitar și Medalia Meritul Sanitar, cu modificările ulterioare, cu ocazia Zilei Naționale a României, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele României decretează:
Se conferă Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler:
– Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București;
– Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca;
– Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași;
– Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara;
– Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș;
– Universității de Medicină și Farmacie din Craiova”, se arată în decretul prezidenţial.

 

Președintele Klaus Iohannis a transmis și un mesaj în timpul ceremoninei în care a înmânat ordinul lectorului Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca: „Mobilizarea mediului universitar pentru a-și ajuta colegii din spitale stă sub semnul solidarității și este un model demn de urmat pentru noi toți“, a precizat preşedintele Klaus Iohannis în discursul său.

coral