În aceste momente se pare că președintele Klaus Iohannis vrea să convoace CSAT din cauza războiului din Ucraina. Situaţia este una critică în țara vecină unde se spune că Belarus deja a invadat şi se îndreaptă spre Ucraina.

Este panică în Ucraina unde locuitorii din Kiev fug din calea războiului. Pe străzile capitalei este multă zarvă, oamenii se îndreaptă iniţial spre bancomate pentru a-și extrage bani pentru a putea fugi din calea războiului.  Oricum, ulterior convocării CSAT, Iohannis ar urma să ajungă la Bruxelles pentru a discuta la nivel de Europă situaţia din această dimineaţă.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc joi, 24 februarie 2022, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica privind implicațiile asupra securității euroatlantice în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. La finalul ședinței CSAT, Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă.”, anunță Administrația Prezidențială.

coral