Angajați ai Primăriei Municipiului Dej și beneficiari ai venitului minim garantat au participat la acțiunea „Împreună pentru un oraș mai curat” organizată de Primăria Municipiului Dej. Peste 400 de saci cu deșeuri au fost colectați în urma acțiunii.

Demarată în cursul dimineții de ieri, activitatea a constat în ecologizarea mai multor zone din oraș: zona Bungăr către Orizont, cimitir Dealul Florilor, aleea de legătură strada Crișan cu strada Țibleșului, zona digului către parcul de skateboard, zona digului din cartierul 1 Mai, aleea pietonală între strada 1 Mai și cimitirul Dealul Florilor, zona străzii Bistriței, izvor, strada Nicolae Iorga și Nicolae Titulescu, parc Centrul Cultural ”Arta”, parc Centrul de Informare Turistică, alee acces Parcul Mare, Aleea Primăverii, strada Bisericii, Triaj, cimitir Mulatău, Competrol, Parcul Mare și zona pieței agroalimentare.

În urma acțiunii, la care s-au alăturat cadre didactice și elevi din școlile dejene, au fost colectați aproximativ 450 saci deșeuri care au fost preluați de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Compania de Salubritate Brantner Vereș.

În fiecare an organizăm această acțiune pe care o consider utilă atât pentru menținerea curățeniei cât și dezvoltarea spiritului civic în rândul nostru, al tuturor.  În opinia mea, este de datoria noastră să menținem curățenia în oraș, zi de zi, pentru ca orașul să fie așa cum ni-l dorim.

Acțiunea va fi urmată de o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la respectarea regulilor de bună conduită în zonele publice (parcuri, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, etc.) și păstrarea curățeniei în oraș.

Primăria Municipiului Dej va derula această campanie în luna mai”, a declarat primarul Morar Costan.

Sursa: someseanul.ro 

coral