Continuă lucrările de modernizare a unor străzi și drumuri intravilane din Comuna Baciu (foto de pe străzile Planetelor, Castanilor, și Vânătorului) în cadrul proiectului "Modernizarea Infrastructurii Rutiere de Străzi în Comuna Baciu, Jud. Cluj" , proiect finanțat din fonduri europene.

Termenul de finalizare a celor 7,66 km este luna octombrie 2020. În această perioadă se lucrează la consolidări, ziduri de sprijin și podețe, aceasta fiind partea cea mai dificilă a acestor lucrări.

Străzile și lungimile prevăzute a fi modernizate prin acest proiect sunt:

1. Strada Mera Noua, localitatea Mera – 637 ml

2. Strada ADR, localitatea Rădaia – 600 ml

3. Strada Vânătorului, localitatea Rădaia – 2294 ml

4. Strada Planetelor, localitatea Baciu – 630 ml

5. Strada Castanilor, localitatea Baciu – 783 ml

6. Drumul Paraul Cireșului, localitatea – Popesti 250 ml

7. Drumul între Cimitire, localitatea Popesti – 500 ml

8. Drumul La Terti – Biserica Catolica, localitatea Popesti – 616 ml

9. Drumul La Protopopiat, localitatea Popesti – 735 ml

10. Strada Spitalului (tronson I), localitatea Suceagu – 615ml

Canalizare Popești, Corușu și Săliștea Nouă

De asemenea, în data de 3 iunie 2020, au început lucrările pentru introducerea canalizării in localitățile Popești, Corușu și Săliștea Nouă. "În această primă etapă se va construi canalul colector și se vor racorda la canalizare proprietățile aflate la DJ105T. Este un pas foarte important pentru a putea trece la etapa a doua și anume introducerea canalizării in toate cele trei localități", transmite administrația locală.

Valoarea totală a investiției este de 4.731.611,65 lei + TVA Termen de finalizare 12 luni de la data Ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul este finanțat prin Programul National de Dezvoltare Locală.