Luni după amiază s-a deschis pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca un centru de vaccinare de tip drive-through. Aici se folosește numai serul produs de Pfizer BioNTech.

„Pentru protecția mea și a familiei, a continua o viață normală, deci nu a continua, ci a reveni la o viață normală, ci pentru a putea merge al un spectacol, pentru a putea socializa și pentru tot ce înseamnă o viață normală” a declarat o clujeancă pentru Digi 24. 

Pentru a se putea vaccina, oamenii trebuie să respecte totuși o condiție: să vină cu mașina. Iar cei care nu aveau, au luat taxiul.

„Am venit, ați văzut, cu bicicleta și au spus că nu se poate, numai cu taximetrul. Și mi s-a recomandat să iau un taxi. Am luat. Și eu vreau să fac acest gest să dăm și la alții această idee să vină neapărat să se vaccineze că e important să fim toți vaccinați” a declarat un clujean pentru Digi 24.

Mihai Moisescu, director DSP Cluj: „De precizat că doar populația care vine cu autovehicul se poate vaccina, 2 sau patru oameni, nu mai mult. Nu vom vaccina persoane care vin pedestru, în ideea de a-i supraveghea post vaccinare pe toți, minum 15 minute personal și să fie personal care să-i supravegheze, să-i întrebe periodic dacă au ceva probleme”.

Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj: „Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pentru că pot fi 2, 3, 4 persoane. Depinde dacă vin cu formularele de triaj gata completate de acasă și atunci nu se mai pierde timp. Dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute, am putea discuta de peste 1.000 de persoane, zic eu, pe zi”.

Centrul drive-through din Cluj-Napoca este al doilea din țară. În acest weekend a fost unul funcțional la Deva, iar autoritățile iau în calcul să deschidă astfel de centre în toată țara.

coral