Deja este bine cunoscut că în Cluj-Napoca se întâmplă numeroase lucruri frumoase, inedite, chiar spectaculoase. De la o lună imensă într-o biserică, la festivaluri precum Untold sau Jazz in the Park, la copii care adună bani pentru a-și ajuta prietenul bolnav. 

Desigur, acestea sunt doar câteva exemple. Fiindcă în fiecare zi în Cluj-Napoca poți să dai peste lucruri inedite. Unul dintre acestea ar fi chiar în parcul Iuliu Hațieganu. Pentru cei care doresc să petreacă câteva ore în parc pe o bancă cu o carte bună în mână, totul este la îndemână. Clujenii pot găsi chiar în parc, în căsuțe special amenajate, cărți pe care le pot citi în timp ce se bucură de aerul curat din parc. 

Proiectul a fost inițiat anul trecut de către Universitatea Babeș-Bolyai.

Directorul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, Sorina Stanca, a declarat că într-o astfel mini-bibliotecă încap cam 20 de cărți, toate provenind din donații.

„Sunt cărți de beletristică, pentru copii dar și pentru părinți, dar și de alte tipuri. Inițiativa va fi continuată și ne gândim să amplasăm astfel de căsuțe în Grădina Botanică sau în Parcul Feroviarilor. Ne dorim să fim cât mai aproape de cititori”, a subliniat Stanca.

coral