Un pensionar fara picioare, cu o mitraliera in mana, a fost fotografiat pe un vehicol de lupta in Ucraina, imaginea devenind virala pe retelele de socializare.

„Un soldat ucrainean care si-a pierdut picioarele, dar nu si spiritul de luptator”, se anunta pe un cont de Twitter al rezistentei.

Armata rusa si aliatii sai separatisti lupta deja in centrul orasului Mariupol, port ucrainean strategic asediat in sud-estul Ucrainei, a anuntat vineri Ministerul Apararii rus, informeaza AFP si Reuters, care citeaza RIA Novosti.

„La Mariupol, unitatile Republicii Populare (autoproclamate) Donetk, cu sprijinul fortelor armate ruse, isi strang latul si lupta impotriva nationalistilor in centrul acestui oras”, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului rus, Igor Konasenkov.

Acesta a mai sustinut ca fortele ruse si separatiste din Lugansk controleaza deja 90% din teritoriul acestei regiuni ucrainene.

Cu putin timp inainte de ofensiva, pe 24 februarie, Moscova a recunoscut independenta regiunilor separatiste Lugansk si Donetk.

Separat, o persoana a fost ucisa si alte patru au fost ranite dupa ce bucati dintr-o racheta rusa au lovit o cladire rezidentiala in partea de nord a capitalei ucrainene Kiev, vineri dimineata, au anuntat intr-un comunicat serviciile de urgenta ucrainene.

Potrivit comunicatului, 12 persoane au fost salvate si 98 au fost evacuate din cladirea cu 5 etaje.

coral