Continuă audierile, dar curg în continuare şi acuzaţiile în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu. Denunţătorul din acest dosar le-a spus procurorilor că la orgiile sexuale ar fi participat şi câte zece bărbaţi, unii cu funcţii importante în biserică sau în stat. Între timp, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului anunţă în exclusivitate la Observator că, după acest scandal, va schimba regulile pentru preoţi: le cere examen psihologic şi cazier judiciar.  

Iulian Chifu, consilier de stat, a explicat posibila apariție a "Katiușelor" românești în Ucraina: "România a vândut arme în toată lumea asta, pot să vină de oriunde"

Rând pe rând, personajele din dosarul "deputatului porno" Aurel Bălăşoiu au ajuns în faţa anchetatorilor. Mai întâi denunţătorul, iar apoi şi tânărul care apare dezbracat alături de parlamentar. "El te-a introdus în această reţea? Ce vârstă aveai atunci?" Asta înceracă să afle şi anchetatorii: dacă tânărul era minor la data aventurilor sexuale. Până şi denunţătorul s-a răzgândit. "Acel minor nu există. Teoretic, s-a spus că există pentru a se sesiza cineva. A fost o pistă! Nu îşi permitea domnul deputat să facă sex cu un tânăr de 15, 16, 17 ani", spune Cristi Călin, arată observatornews.ro

Cazul deputatului Aurel Bălăşoiu: orgii cu zeci de bărbaţi

La aceste orgii ar fi participat zeci de bărbaţi odată, susţine acelaşi denunţător. "Sunt poze în care se vede clar că eu eram acolo. Şi diaconi, şi preoţi, şi protosingheli, şi arhimandriţi", susţine Cristi Calin.

Deşi Arhiepisopul Tomisului s-a delimitat categoric de acest scandal, aşa-zisul călugăr continuă acuzaţiile. "Eu când aveam 19 ani, fiind dat afară din facultate, prima mea idee a fost să mă prezint la un ierarh să mă ajute. Şi m-am dus la Teodosie, de la Constanţa. Prima lui întrebare: Tu cum te satisfaci, tu cum te autosatisfaci?", povesteşte Cristi Călin.

Deputatul PSD nu a fost audiat încă

Protagonistul principal al scandalului, deputatul Aurel Bălăşoiu, nu a fost deocamdată chemat la audieri. "Nu mai am ce să comentez până nu mi se pune în faţă dosarul. Dacă am pus mâna pe vreun minor, împuşcat în cap să fiu!", a declarat el. În plan politic, se cere demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălăşoiu. O petiţie iniţiată de preşedintele senatului, Alina Gorghiu, a fost semnată în primele ore de peste 500 de persoane.

Scandalul zguduie şi Biserica. "Aspectul grav nu este homosexualitatea, ci această homosexualitate dusă în pedofilie. Mai ales că dânsul era şi căsătorit, şi cu soţie. Soţia este folosită doar ca paravan pentru a nu da de bănuit", este de părere Rafael Vintilă, capelan al Paraclisului Universitar Piteşti.

Biserica, zguduită de scandalul sexual

în exclusivitate pentru Observator, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului anunţă că va schimba regulile după acest caz. "Se constituie comisii de specialişti pe sănătate psihică, fizică, duhovnicească. Fiecare candidat va prezenta la dosarul personal cazierul judiciar, recomandarea de la duhovnic şi de la alte două persoane, cel puţin, adeverinţa de la medicul de familie şi rezultatul unei testări psihologice specifice", spune ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. Şi Sfântul Sinod ia în calcul introducerea testărilor psihologice la nivel naţional pentru toţi preoţii din România. 

Auto-intitulatul călugăr Călin e într-un război vechi cu biserica. După excluderea din BOR, s-a asociat în aşa-numitele biserici pirat. Şi a primit misiunea de colectare de fonduri pentru construirea unei mănăstiri pe rit vechi în judeţul Argeş. "Sunt acei clerici răspopiţi, s-au reorganizat în diferite structuri. Credincioşii de rând, dacă ei văd aceleaşi veşminte la acesti preoţi, aceleaşi slujbe, nu au de unde să ştie dânşii că unii sunt paraleli şi alţii oficiali", explică Rafael Vintilă, capelan al Paraclisului Universitar Piteşti. Mai marii bisericii îi îndeamnă pe credincioşi să legitimeze preoţii dacă au suspiciuni.  coral