News Flash:

La un an de la instaurare, noua conducere din Baciu n-a reușit altceva decat să continue proiectele fostului primar

21 Aprilie 2020
2450 Vizualizari | 0 Comentarii
Baciu

După deja un an de când se afă la conducerea comunei Baciu, Balazs Janos, viceprimarul cu atribuții de primar până la alegerile locale, este acuzat de către fostul primar, Ioan Florin Mureșan, de lipsă de caracter și înșușirea proiectelor începute în timpul mandatului său.

Potrivit ing. Ioan Florin Mureșan, actuala conducere din Baciu pune interesul personal pe primul loc,

în dauna intereselor comunei, care se confruntă cu nenumărate probleme care nu suportă amânare.

Într-o postare pe facebook, fostul primar din Baciu demonstrează faptul că majoritatea proiecteleor aflate în desfășurare în acest moment la Baciu sunt sau au fost demarate de către acesta, promitând continuarea cestora și alte proiecte noi.

”Dragi cetățeni și locuitori ai Comunei Baciu!
Campania rușinoasă de manipulare și intoxicare pe care a lansat-o omul pe care eu l-am propus și susținut în fața colegilor mei consilieri locali, ca să fie viceprimar și mâna mea dreaptă în toate proiectele de modernizare ale comunei noastre, m-a surprins. Din cauza lipsei de caracter și de minimă loialitate față de un tovarăș de drum. Cum, la fel de ne-onorantă este, pentru actualul primar interimar, asocierea sa cu politicianul care și-a cumpărat actuala funcție de conducere din Primăria Baciu. Întovărășire rușinoasă făcută pentru a mă ataca și murdări. Am tot sperat că vor înceta și vor redeveni oameni cu un minim bun simț care prețuiesc și respectă adevărul și faptele pe care eu le-am făcut pentru rezolvarea intereselor comunei noastre. Din păcate însă, campania lor de manipulări și intoxicări continuă, motiv care mă determină să lămuresc lucrurile.
1. Bugetul pe anul 2020 al Comunei Baciu, în proporție de 75%, este construit după gândirea și proiectele mele de investiții în rețele de utilități și infrastructura comunei noastre
2. Introducerea apei potabile în satele Suceagu, Rădaia și Mera este un proiect gândit de mine, pentru care am obținut finanțare.
3. Finalizarea canalizării în comuna Baciu este un proiect pentru care eu am obținut finanțare și am făcut toate demersurile administrative și contractuale.
4. Introducerea canalizării în satele Popești, Corușu și Săliștea este un proiect gândit de mine, pentru care am obținut finanțare.
5. Introducerea gazului în satele Suceagu, Rădaia și Mera este un proiect gândit de mine.
6. Obținerea finanțării și aprobărilor pentru asfaltarea a 16 km de drum agricol, cu rol de centură ocolitoare, este un proiect gândit și materializat de mine
7. Obținerea finanțării, lansarea licitației și demersuri făcute trei ani pentru introducerea semaforizării inteligente, la fel, este un proiect gândit și făcut de mine.
8. Obținerea finanțării, realizarea proiectului pentru noua grădiniță.
9. Modernizarea zonei turistice a Cheilor Baciului, asfaltare și introducerea iluminatului inteligent este un proiect gândit și realizat de mine; inclusiv finanțarea.

Evident, mai sunt și alte proiecte mai mici, pe care nu le mai menționez aici, inclusiv realizarea site-ului primăriei noastre. De asemenea, pentru a avea bani pentru proiectele noastre de investiții, pe lângă accesarea fondurilor europene și ale celor din programele de finanțare naționale (peste 12 milioane de euro), am mai făcut ceva de care sunt foarte mândru. Am redus cheltuielile cu plata alocațiilor pentru ne-muncă. Fiindcă eu, social-democratul, așa numesc și consider aceste alocații. Comuna Baciu a fost, atâta timp cât am fost primar, comuna cu cei mai puțini asistați social și cu cele mai mici ajutoare plătite de la buget acestora nu numai din județul Cluj, ci din întreaga Românie.
În toate aceste proiecte am căutat să îl am alături pe cel căruia i-am acordat încrederea mea și l-am urcat de pe locul 10 al listei noastre direct în fotoliul de viceprimar. Am făcut asta cu bună credință și responsabilitate. Valori personale care, pe mine, m-au îndrumat să nu îmi angajez soția pe un post bine plătit la firma de salubritate a Primăriei. Valori care însă lipsesc celui căruia eu i-am acordat încrederea și prietenia mea și, evident, nu l-au împiedicat să-și angajeze soția pe acel post atât de bine plătit în vremurile acestea de privațiuni și lipsuri.
Eu și familia mea ne câștigăm pâinea și ne facem un nume din munca grea și din specializarea noastră profesională. Eu am fost alungat pe nedrept din funcția de primar pentru că nu am conceput să-mi pierd acreditările de înaltă specializare. Faptul că legile românești se contrazic și că denunțurile staliniste din anii 50 sunt modul de viață al unora care vor să parvină călcând pe cadavre, nu este nici pierderea mea și nici povară pe sufletul meu. Am fost, sunt și voi fi un om care muncește cinstit și din greu pentru a avea un nume respectat și o gospodărie înfloritoare. Același lucru l-am urmărit și pentru comunitatea noastră. Am și dovedit-o!
Închei prin a vă ura să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, dorindu-vă să petreceți Sărbători Pascale Luminate și asigurându-vă, mai ales pe cei care nu dormiți de grija mea că:
Voi fi iarăși ce am fost și mai mult decât atât!
Cu voia lui Dumnezeu!
​​​Ioan Florin Mureșan
​​​​​​ Fost și viitor primar”, arată fostul primar din Baciu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

baciu florin muresan balazs janos vicerpimar proiecte incompetenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 33 queries | Mysql time :0.067267 (s)