Unul dintre cele mai recunoscute localuri din Cluj Napoca este Restaurantul Vărzărie. Acesta trezește sentimente nostalgice în mare parte din clujeni, tineri sau bătrâni.

Din păcate, pandemia de coronavirus a afectat și acest local.

Cristian Țone a scris pe Facebook: „După o lungă perioadă de timp în care n-am mai fost pe la Vărzărie, astăzi am mers iarăși pe-acolo pentru a-mi comanda la pachet, felul meu de mâncare favorit, varza a la Cluj. La plecare doamna care m-a servit, mi-a zis:

– Să mai veniți pe la noi!

În acel moment mi-am readus aminte cât de greu o duc restaurantele în această perioadă și că cele mai multe dintre ele vor intra în faliment în viitorul apropiat.

La Vărzărie nu este un restaurant oarecare din Cluj. Face parte din imaginea Clujului. Este locul în care au intrat foarte mulți oameni iar prețurile sunt cele mai mici. Ar fi păcat să dispară.

Nu am fost plătit de Vărzărie pentru a scrie acest articol. Dar de ce credeți că fac asta?

Pur și simplu o fac pentru ca voi cei care locuiți în Cluj, să mergeți pe-acolo din când în când și să cumpărați câte ceva. Mergeți pentru ca restaurantul să nu intre în faliment. Mergeți pentru a susține economia locală.

Dacă 10% din clujeni ar merge o dată pe lună la Vărzărie și ar comanda în valoare de 25 lei, atunci într-o lună de zile, restaurantul ar încasa suma totală de 811400 ron.”, arată clujcapitala.ro

coral