Lucrările la cea dintâi unitate hotelieră locală din lanțul internațional Marriott, cu 100 de camere, se află în plină desfășurare în centrul Clujului.  

“În ciuda pandemiei care a dat multe bătăi de cap datorită restricțiilor impuse, o bună parte din șantiere au rămas active. Un astfel de exemplu este și investiția Courtyard by Marriott din Cluj-Napoca. Ea prevede realizarea unui hotel de 4*, cu 100 de camere, dispuse în regimul de înălțime 2S+D+P+2E+2M.

Proiectul, evaluat la peste 5,2 milioane lei, se întinde pe o suprafață de aproximativ 2.600 mp. Potrivit asistenței virtuale de vânzare la șantiere VICTA, în prezent se lucrează la structura etajului al doilea”, ne-a transmis agenția de monitorizare a lucrărilor de construcții IBC Focus.

Grupul hotelier Marriott International a anunțat acum trei ani că pregătește prima sa unitate turistică din Cluj-Napoca, programată să fie funcțională până în 2020. Hotelul va fi fiind înregistrat sub brandul Courtyard, însă o altă unitate de acest fel urma să fie ridicată și în București.      

În Europa, Courtyard avea în plan 30 de noi hoteluri până în 2020, inclusiv în Marea Britanie, Franța, Germania. Primul hotel a fost deschis în 1983, în Atlanta, iar în prezent sunt 1.000 de hoteluri care operează sub acest brand în 47 de țări. În Europa există 63 de hoteluri Courtyard.

“În afară de Bucureşti, Marriott avea în vedere oraşele Braşov, Oradea, Cluj-Napoca şi Timişoara pentru două hoteluri Marriott şi trei Courtyard. Inițial, Marriott voia să ridice pe cont propriu la Cluj o unitate de 5*, fără să se asocieze cu un partener local, declara fostul director al JW Marriott Bucharest, Kurt Strohmayer, pentru ZIUA de CLUJ.

Proiectul însă nu s-a mai concretizat. Un alt lanț important care urma să atace piața clujeană, Sheraton, nu a mai confirmat după ce proiectul Sigma Towers, din cartierul Zorilor, a fost abandonat de către inițiatorul său, omul de afaceri Arpad Paszkany. În schimb Hilton este prezent cu două unități: DoubleTree (5*) și Hampton (3*), iar Radisson este construit de o companie a omului de afaceri Horia Ciorcilă.

coral