Gemenele Monica și Gabriela Irimia s-au văzut nevoite să se apuce de alte activități în Marea Britanie după ce agenția lor de impresariat a dat faliment și s-au trezit înglodate în datorii.

La începutul anilor 2000, gemenele erau în topuri cu celebrul cântec „The Cheeky Song / Touch My Bum)”. S-au născut la Cluj-Napoca, însă acum locuiesc în Marea Britanie, acolo unde s-au și lansat în muzică, potrivit Fanatik. Ele au cunoscut faima cu 18 ani în urmă, când au lansat single-ul fredonat de milioane de oameni.

Au participat la show-ul de talente „Popstars: The Rivals” în 2002, moment în care cariera lor muzicală a luat amploare. Din păcate, au trecut prin clipe grele din cauza problemelor cu depresia și anxietatea, dar și cu alimentația, devenind anorexice, după care au rămas cu datorii imense.

Gemenele erau celebre în Marea Britanie după ce au lansat „The Cheeky Song”, ajuns pe locul 2 în top. Piesa le-a adus venituri de 1 milion de lire sterline, o sumă enormă la acea vreme, și a rămas în Top 5 UK Singles timp de cinci săptămâni. Momentul în care au devenit și mai cunoscute a fost acela când au participat la show-ul de talente, o adevărată rampă de lansare pentru ele.

Gabriela relata povestea celebrului cântec, menționând că ideea a fost a mamei lor. „Dacă nu ar fi fost această emisiune, noi am fi putut ajunge balerine. Trebuia să cântăm ceva în cadrul audiţiei noastre în emisiunea "Popstars: The Rivals", aşa că mama noastră, Margit, a scris "The Cheeky Song" într-o jumătate de oră.

A venit cu ideea, ne-a cântat-o şi ne-a spus că noi am fost obraznice toată viaţa, am ‘furat’ lucruri din frigider sau ne-am schimbat hainele între noi, astfel încât mama să nu ne mai deosebească. Este un cântec unic. Versul este despre a fi tu însuţi, despre a nu lua lucrurile prea în serios, indiferent de ce se întâmplă în viaţă. Lucruri rele ni se întâmplă tuturor, trebuie să-ţi continui viaţa cu un zâmbet pe faţă”, spunea Gabriela, în The Guardian.

Potrivit aceleiași surse, ele nu erau fericite cu succesul pe care l-au dobândit într-un timp scurt și viața socială le lipsea cu desăvârșire. „La un an de la lansarea piesei a fost o nebunie totală. Am câștigat un premiu la National Music Awards, am mers în Filipine, Tailanda, Japonia. Asta ne-a acaparat toată viața. Nu aveam timp de nimic și nu avem niciun prieten. Eram singure, deși cântam în fața a 100.000 de oameni”, au mărturisit gemenele.

Fetele au trecut prin cele mai grele momente la falimentul agenției, mai ales atunci când hotelul în care au fost cazate timp de opt luni le-a cerut 55.000 de euro, întrucât facturile au rămas neplătite. Cele două au început să aibă probleme grave de sănătate, mai exact pietre la rinichi, artrită, pierdere de memorie, probleme digestive și depresie. Această perioadă și-a pus amprenta asupra lor și s-au confruntat ani la rând cu anorexia.

„Mama noastră ne era impresar, încerca să aibă grijă de noi, însă era dificil pentru că nu aveam viață socială, ceea ce a dus la apariția depresiei. Purtam haine largi și îi făceam pe toți să creadă că mâncăm. Reușeam să ascundem totul foarte bine. Odată ce te întâlnești cu această problemă, ea va rămâne mereu cu tine, dar acum o controlăm complet, ne este mai bine”, au mai povestit fetele, potrivit Daily Mail.

Acestea au început o viață nouă în Marea Britanie și s-au lansat în afaceri. Mama lor spune că Gabriela a făcut trei cursuri de cosmetică, iar Monica se ocupă acum cu vânzarea de mașini: „Ambele sunt pasionate de șofat”. coral