Moartea lui Razvan Ciobanu a creat diverse controverse, existand mai multe suspiciuni in ceea ce il priveste. Una dintre etapele anchetei a fost testarea antidrog post-mortem pentru a se afla daca designerul consumase stupefiante. Aparatul performant folosit in acest caz a evidentiat prezenta cocainei in organismul lui Razvan. Testele rapide efectuate din saliva designerului vor fi comparate cu cele de laborator, efectuate din sangele recoltat de la victima.

”E vorba de un sistem de analizare a drogurilor care poate detecta opt tipuri de substante interzise, printre care cocaina, heroina, ecstasy si canabis. Saliva victimei, prelevata cu o caseta etansa, care e introdusa apoi in sistemul de analiza, a evidentiat prezenta cocainei. Aparatul, care poate depista drogul in organism chiar si in 60 de secunde, are o precizie foarte mare, comparabila cu testele antidrog care se fac prin recoltare de sange”, au explicat surse judiciare pentru Libertatea.ro.

Razvan Ciobanu recunoscuse ca incercase cocaina

Designerul marturisea in urma cu ceva timp ca singurul drop pe care il incercase fusese cocaina. Dadea de inteles ca a fost o perioada in care se droga cu acea substanta, insa nu o mai facea. ”Drogurile sunt un termen foarte larg. Singurul drog pe care l-am incercat a fost cocaina. Cocaina este un drog social, nu este un drog care da dependenta. As putea sa spun ca in 2009 am vrut sa vad cum e sa fii Mick Jagger. N-am mai vrut sa fiu Tom Ford, am vrut sa fiu Mick Jagger. M-am gandit sa vad ce inseamna sa traiesti pe principiul unui rock star. (…) Daca nu as fi cheltuit bani pe cocaina, as fi avut probabil inca 100 de perechi de pantofi pe langa cele 200 pe care le am deja. Nu as sterge cu buretele acea perioada, nu as sterge nimic, pentru ca lucrurile astea m-au ajutat sa fiu cine sunt acum”, declara la vremea aceea Razvan Ciobanu la o emisiune de televiziune.
Razvan Ciobanu nu purta centura de siguranta

Pe numele primit la nastere Mihaita-Razvan Ciobanu, designerul a murit fulgerator in urma unui accident infiorator, petrecut in dimineata de 29 aprilie. Tragedia s-a produs la intrarea in localitatea Sacele dinspre Navodari, judetul Constanta. Dupa orasul Navodari, creatorul de moda ar fi parasit drumul judetean, arata primele date ale anchetei.

Masina de teren si-a continuat drumul pe camp aproximativ 700 de metri, a traversat o alee asfaltata, apoi a intrat inca 150 de metri intr-o zona cu arbusti. Aici s-ar fi rostogolit de mai multe ori si a smuls din radacini cativa copaci, iar in final, autoturismul s-a oprit pe roti, izbindu-se frontal de un copac.

Razvan Ciobanu se intorcea de la o petrecere de pe litoral si se pare ca nu purta centura de siguranta in momentul tragediei. Inainte de accidentul dramatic, el a incercat sa trimita un mesaj – designerul implinise 43 de ani pe 28 ianuarie. Razvan Ciobanu ar fi suferit o hemoragie la cap, potrivit medicilor legisti care au efectuat autopsia.

coral