Fostul boxeur Leonard Doroftei a luat o decizie neasteptata. Campionul roman a plecat in Canada alaturi de familie, decizia fiind una stiuta de putini apropiati. El urmeaza sa se stabileasca definitiv acolo dupa ce a avut mai multe probleme cu localul sau din Ploiesti.

Leonard Doroftei a plecat in Canada: “Nimeni nu l-a sprijinit in vreun fel!”

Primaria Ploiesti l-a somat pe Doroftei sa isi mute barul din centrul Ploiestiului, iar de atunci lucrurile nu au mers prea bine. Fostul boxeur si-a mutat afacerea in apropierea arenei “Ilie Oana”, insa lucrurile nu au mers deloc bine pentru “Mosu”, care a amenintat de mai multe ori ca pleaca din tara definitiv.

“N-a mai putut rezista presiunii de aici. Ar fi vrut sa ramana in tara, dar nu a mai avut nici o motivatie. Va incerca sa se reintegreze in societatea canadiana, mai ales ca toata familia lui detine cetatenia acestei tari. El stie viata de acolo. Stie la ce sa se astepte in Canada. E pacat ca a ajuns sa recurga la acest gest. Nimeni nu l-a sprijinit in vreun fel”, a spus un prieten de familie conform Telekomsport.

Leonard Doroftei a semnat in 1997 un contract cu Interbox, un club canadian. Din 1998 a boxat in Canada si Statele Unite si in anul 2002 a reusit sa castige titlul mondial WBA dupa un meci epic impotriva lui Raul Balbi. Doroftei i-a acordat revansa lui Balbi la Bucuresti, in luna mai a aceluiasi an, insa romanul l-a invins din nou pe argentinian in Sala Polivalenta.

Ultimul meci din cariera lui Leonard Doroftei a venit in 2004 cand romanul a fost invins de Arturo Gatti, intr-un meci pentru titlul mondial WBC. “Mosu” nu a rezistat si a fost invins in runda a doua a confruntarii. Doroftei si-a incheiat cariera cu 22 de victorii, 1 remiza si 1 infrangere.

coral