Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat relaxarea restricţiilor anti-COVID, așa că începând cu 1 iunie se vor putea organiza nunţi, botezuri şi mese festive. După un an cu restricții, în care mirii au fost nevoiți să amâne sau să anuleze evenimentul festiv programat, iată că aceștia își pot face din nou planuri legate de ținute, aranjamente sau destinații pentru luna de miere. Iată care sunt sfaturile specialiștilot pentru nunțile anului 2021.

Miresele sunt răsfățatele verii 2021 pentru toți organizatorii de nunți, specialiștii în hairstyle și make-up, floriștii și creatorii de rochii de mireasă care s-au adunat într-un eveniment exclusivist pentru a anunța trendurile pentru mult așteptatele nunți ale sezonului.

Adrian Perjovschi, hair-stylist și specialist în transformări radicale de look, Nicu Bocăncea, cel mai premiat master florist român pe plan internațional, Dorina Guruianu, reprezentant al unui important brand de rochii de mireasă, Ivona Nenu, wedding planer și Andra Manea, make-up artist, s-au aliniat, cu dosarul actual de trenduri și elemente esențiale, în fața mireselor de sezonul acesta pentru a furniza toate datele de care au nevoie pentru a-și trăi visul.

Nunțile anului 2021. Tendința este pentru nunțile în exterior

”Anul acesta este unul aglomerat, pentru că au fost mutate foarte multe evenimente și s-au ocupat inclusiv zilele de vineri și duminică în majoritatea locațiilor pentru a face față cererilor. Tendința este pentru nunțile în exterior, acolo unde este permis un număr mai mare de invitați și unde ne putem juca cu o varietate de concepte, de la rustic, la mediteranean, elegant, boho chic, putem alege diverse tematici în funcție de preferințele mirilor. În calitate de wedding planner tot timpul atrag atenția mirilor să avem pregătit și planul B, cel pentru momentul în care vremea nu ține cu noi și atunci trebuie să închirem un cort sau să găsim alte soluții salvatoare”, anunță Ivona Nenu, wedding planner.

Recomandarea specialiștilor: să se aleagă flori de sezon

Odată aleasă locația, ea trebuie să capete culoare, viață, unicitate și parfum din tușa experților floriști: “Recomandarea mea este să se aleagă flori de sezon, proaspete, versatile și convenabile ca preț. Jocurile cromatice pot varia, la fel și mixurile între mai multe tipuri de flori, însă anul acesta se poartă mult albul la florile de accent și monocromul dat de crearea diverselor forme din același tip de floare. Putem face zone pline de farmec și creativitate din floarea preferata a miresei sau din cromatica ei favorită”, dezvăluie Nicu Bocăncea, master florist internațional.

Rochii de mireasă. Rochiile cu spatele gol rămân în topul propunerilor pentru 2021

După ce s-au stabilit locația și tema nunții, intră în scena pregătirilor rochia de mireasă care trebuie să fie, după recomandările stiliștilor, deopotrivă spectaculoasă, potrivită miresei și comodă, indiferent de trendurile pe care le anunță marile case de modă. “Printre preferatele designerilor și ale viitoarelor mirese în anul 2021 putem enumera: rochiile cu bust tip corset, întrucât pun în evidență silueta miresei și o îmbracă într-o alură feminină, irezistibilă, rochiile cu croi inovativ realizat din țesături simple, dar prețioase, rochiile cu umeri supradimensionați, inspirati din moda anilor ’80-’90, rochiile cu capă sau cu mâneci ample, trenele monumentale inspirate din siluetele mireselor de la Casele Regale din materiale fluide sau cu greutate cât mai redusă, rochiile pe lângă corp, realizate din țesături prețioase, sclipitoare, ce adesea prezintă un joc de transparențe extrem de senzual, rochiile cu mânecă lungă care conferă o notă de rafinament siluetei și maschează eventualele disconforturi cu privire la tonusul brațelor. În cazul rochiilor-printesă, buzunarele revin în propunerile designerilor, se integrează astfel un element practic într-o siluetă relativ rigidă, un element ce mai temperează din eleganța și impozanța unei astfel de rochii, ducând-o într-o zonă foarte actuală. Rochiile cu spatele gol rămân în topul propunerilor pentru 2021, ele conferă acel element de senzualitate sublimei siluete nupțiale. Printre tendințele anului se numără și rochiile cu accente volumetrice precum volănașele aplicate în zone-cheie ale siluetei, rochiile cu decolteu pătrat sau cele cu croială asimetrică, respectiv cele cu fustă scurtă în față și cu trenă în spate sau cele cu inserții de pene pentru miresele mai excentrice”, anunță Dorina Guruianu, reprezentant al unui reputat brand de rochii de mireasă.

Adrian Perjovschi: "Recomand alegerea coafurilor cu volum natural"

A treia etapă pe care trebuie să o parcurgă o mireasă pentru a fi perfecta în ziua nunții, dupa alegerea locației și a rochiei, este mixul între hairstyling și make-up. Adrian Perjovschi, hairstylist de top cu peste 15 ani de experiență în domeniul transformărilor spectaculoase de look, propune mireselor din 2021 coafurile care trec testul timpului, pe care să le aprecieze uitându-se la fotografii și peste 10, 20 sau 30 de ani. ”Recomand alegerea coafurilor cu volum natural, pe păr sănătos și strălucitor, fără încărcare de produse. Cel mai important sfat de care trebuie să țină cont viitoarele mirese este acela de a stabili culoarea și tunsoarea cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment, ca să nu aibă surprize neplăcute în pragul celei mai importante și emoționante zile din viața lor. Le așteptăm cu drag la o sesiune de probă pentru a stabili împreună cu specialiștii cea mai potrivită coafură pentru fizionomia și rochia lor”, menționează hair-stylistul Adrian Perjovschi.

Andra Manea: "Machiajul de mireasă trebuie să reziste toată ziua și toată noaptea"

Andra Manea, make-up artist de top, dezvăluie că tendințele în make-up în sezonul acesta variază de la smokey eyes în nuanțe fumurii, linii lungi de eyeliner, tușe de albastru și verde, buze în culori saturate și intense, până la no make-up și nontouring. ”Machiajul de mireasă niciodată nu trebuie integrat total în trend, deoarece trendurile vin și pleacă, gusturile se schimbă relativ repede, iar machiajul de mireasă trebuie să treacă bariera timpului. Cel mai important este să nu uitați că machiajul de mireasă trebuie să reziste toată ziua și toată noaptea și trebuie să arate bine și în realitate nu doar în poze! Tenul trebuie să arate natural, neîncărcat și să se insiste doar pe zonele problematice. Mare atenție putem acorda sprâncenelor, acestea dau un contur minunat feței! Cred că este important să știm că machiajele transformaționale și neîncercate în prealabil nu sunt potrivite pentru mirese în ziua nunții lor când acestea trebuie să fie cele mai frumoase și ferite de emoții inutile”, avertizează make-up artistul Andra Manea.

După ce imaginea miresei este stabilită în cele mai mici detalii este nevoie de un buchet desăvârșit de mireasă care să completeze tabloul. ”Cel mai frumos buchet de mireasă este cel creat din florile preferate ale ei sau din cromatica ei favorită. Putem aduce orice floare din orice col' de lume pentru a împlini visul unei mirese. Ar trebui însă să țină cont ca acesta să se asorteze cu rochia, coafura, machiajul și locația în care se va desfășura evenimentul și să fie unul de neuitat. Fie că sunt bujori, lăcrămioare, frezii, mușețel, floarea miresei, flori exotice, perene sau în combinații unice și creative între mai multe tipuri de floare, ele trebuie aranjate într-un mod potrivit look-ului general al miresei, în buchete mici și discrete, supradimensionate sau curgătoare”, subliniază Nicu Bocăncea.

În ceea ce privește accesoriile, stilistul Lucy Faur mizează, pentru miresele 2021-2022, pe sandalele în două barete cu sau fără aplicații, voalurile teatrale și accesoriile de cap și cerceii statement. coral