Mai multe școli din județ își schimbă scenariul de funcționare din cauza cazurilor multe de COVID-19.

Au fost depistate 91 cazuri de COVID-19 atât în școlile din Cluj-Napoca, cât și în cele din județ. Din total, 74 de cazuri de coronavirus sunt în rândul elevilor, în 41 de școli din județ. Profesorii care au fost diagnosticați sunt 17 la număr, din 15 școli.

La 3 cazuri înregistrate, unitatea de învățământ se poate închide, iar elevii vor face online cursurile. Iar la un caz înregistrat, clasa respectivă își va muta activitatea în mediul online.

Liceul Teoretic „Victor Babeș” Cluj-Napoca trece de la scenariul galben, la scenariul roșu. Astfel, unitatea de învățământ se va închide și va trece la școala online din cauza infectărilor cu COVID-19. Au fost depistate patru cazuri de îmbolnăviri în trei clase diferite.

Un alt liceu din Cluj trece de la scenariul roșu la cel galben. Acesta este pentru Liceul Teoretic „Horea Cloșca și Crișan”.

Vestea bună este că o grădiniță din Cluj trece la primul scenariu, cu prezență fizică, de la scenariul galben. Aceasta este Grădinița Cu Program Prelungit „Micul Prinț” Cluj-Napoca.

Alte două școli din județ trec pe primul scenariu, de la cel de-al doilea, hibrid. Este vorba despre Școala Gimnazială din Comuna Ceanu Mare, și Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești din comuna Cornești.

SCENARIUL 1 (VERDE) – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

SCENARIUL 2 (GALBEN) – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

SCENARIUL 3 (ROȘU) – participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online

CITEȘTE ȘI:

ATENŢIE! Masca e obligatorie la Cluj pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţămant

coral