News Flash:

Licitatie trucata la primaria Cluj?

25 Ianuarie 2013
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7729 RON (0.0000)
USD: 4.3160 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consilierii locali ai USL au cerut anularea licitatiei pentru     achizitionarea unui imobil

Reprezentantii USL
in comisia de licitatie privind achizitia unui imobil pentru Centrul de informare si consiliere  pentru promovarea oportunitatilor de ocupare, formare profesionala si facilitarii angajarii persoanelor de etnie roma si persoanelor cu dizabilitati, au reusit sa blocheze procedura si sa impuna reluarea acesteia.

 Motivele pentru care cei doi consilieri locali ai USL, respectiv Anca Muresan si Doru Stoica, au cerut anularea licitatiei sunt legate de mai multe nereguli constate, in primul rand  diferenta dintre procedura de achizitie aprobata de Consiliul local prin HCL389/2012 (HCL din initiativa primarului) si documentatia pentru ofertanti si caietul de sarcini elaborate pentru aceasta achizitie, documente postate pe site-ul primariei. Astfel, prin HCL 389/2012 ( cap. III, art. 3 par. 1 , cap IV, art. 6 par. 1 si cap. XIII) http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/389(2).PDF este stabilia ca procedura de achizitie inregistarea ofertelor, ierarhizarea lor si negocierea pretului cu primul clasat.  In caietul de sarcini si fisa de date publicate apare o difernta clara, respective aici se precizeaza ca procedura de selectie presupune: selectarea ofertelor, ierarhizarea ofertelor si atribuirea contractului ofertantului cu cel mai mare punctaj!

http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/caiet%20de%20sarcini%20achizitie%20imobil%20proiect%20POSDRU.pdf


”A fost o licitatie cel putin ciudata. Deschiderea ofertelor trebuia sa aiba loc pe data de 17 ianuarie. Eu am fost anuntat in 16 dupa-amiaza, iar doamna Muresan chiar in 17 dimineata, motiv pentru care nu am putut participa, comisia nu a avut cvorum si s-a amanat deschiderea ofertelor pentru ieri, 23 ianuarie. Cand am reusit, in final, sa ne intrunim, am constat ca sunt doua oferte, ambele in plic inchis. Una avea inscris doar numele ofertantului, iar cealalta continea, pe langa numele ofertantului, mai multe informatii, printre care si oferta financiara. Am cerut caietul de sarcini, deoarece nu ne-a fost pus la dispozitie inainte, si am avut surpriza sa descoperim ca acesta nu prevedea modul si procedura de depunere a ofertelor”, a declarat  consilierul local Doru Stoica, membru PNL. El a mai precizat ca, dupa ce a fost consultat caietul de sarcini si a constat diferentele dintre acesta si HCL 389/2012, a cerut lamuriri privind persoana sau serviciul care a intocmit acest caiet de sarcini.

”Am avut o a doua surpriza, afland ca atat caietul de sarcini cat si fisa de date pentru procedura de achizitie au fost elaborate de un serviciu externalizat in cadrul proiectului ”Impreuna pentru un incepu sigur”, proiect finantat prin POSDRU. Se pare ca acest serviciu a fost contractat prin incredintare directa unei case de avocatura. Am dorit sa aflam un punct de vedere al avocatului care a elaborat caietul de sarcini, sa aflam de ce nu a respectat prevederile HCL 389/2012, dar nu a fost posibil, deoarece el nu participa la aceasta faza a licitatiei. In acest context, eu si colega mea, doamna Anca Muresan, ne-am declarat impotriva continuarii procedurii de licitatie din motive de vicii de procedura”, a adaugat Doru Stoica.

Interventia celor doi membri ai comisiei de licitatie au determinat comisia sa voteze anularea procedurii si reluarea ei dupa refacerea caietului de sarcini si a fisei de date in coformitate cu HCL 389/2012. De asemenea, s-a solicitat Directiei de Asistenta social si Medicala din subordinea Consiliului local Cluj-Napoca sa faca o informare privind contractual de asistenta juridica pentru proiectul mentionat, procedura de contractare, valoarea acestuia si daca exista prevederi care sa penalizeze culpa prestatorului pentru cazuri ca cel prezentat, cand licitatia nu se poate finalize din vina sa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reprezentantii usl anca muresan doru stoica licitatie ciudata pnl hcl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035101 (s)