Litoralul românesc îşi așteaptă turiştii cu o nouă atracţie: o roată gigant asemănătoare celebrei roţi London Eye. Aceasta este amplasată în apropierea Cazinoului din Constanţa, iar priveliștea de la înălțime este superbă.

Tomis Eye are o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole cu capacitatea de 6 persoane, dintre care una destinată celor cu dizabilităţi, iar alta VIP-urilor.

David Lamborghini, constructor: „De sus se poate vedea frumoasa panoramă a Constanței. Această roată panoramică are 26 de cabine, dintre care una pentru persoane cu dizabilități și o altă pentru VIP-uri. Pentru a instala această roată a fost nevoie de o săptămână de muncă și cel puțin 10 persoane. Are un sistem automat.”

Așteptarea pentru marea deschidere a meritat. Turiștii au fost încântați de priveliștea pe care le-a oferit-o imensa roată.

Preţul unui bilet pentru această distracţie este de 20 de lei, iar pensionarii au reducere de 50%. Cea mai vestită roată este celebra London Eye, din Marea Britanie. Astfel de obiective sunt și în orașele Paris, Barcelona și Viena.

coral