Liviu Dragnea are conditii de lux la Penitenciarul Rahova. Acesta sta singur intr-o celula recent zugravita si a primit deja pachet de acasa. In prima zi de inchisoare, a primit doua vizite, un psiholog si unul dintre avocati, cu care a stat de vorba doua ore.

Liviu Dragnea si-a petrecut deja doua nopti la Rahova, unde sta intr-o camera proaspat renovata, cu toate ca procedurile spun ca in perioada de carantina detinutii trebuie sa aiba cel putin un coleg de camera, conform Digi24. Prima vizita de care a avut parte a fost a avocatei sale. Fostul lider PSD sta trei saptamani in carantina, timp in care o comisie a penitenciarului va stabili ce munca ar putea presta pe perioada detentiei. Avand in vedere ca Dragnea are probleme la coaloana vertebrala, acesta ar putea fi scutit de „munca de jos”, avand ocazia sa lucreze la revista inchisorii.

Potrivit regulamentului, acesta are dreptul la 10 apeluri telefonice zilnic si la cinci vizite lunare. 

„Cel mai probabil, Liviu Dragnea va fi tratat ca un detinut VIP. El va beneficia cel mai probabil de regimul de detentie special, destinat in special oamenilor de afaceri, fostilor magistrati, politicienilor, dar si persoanelor condamnate pentru pedofilie. In esenta, in cazul lui Dragnea vorbim de camere mai bune, colegi de celula mai linistiti, locuri de munca mai caldute. Dar, in concluzie, nu avem nicio garantie ca acesta nu va ajunge sa beneficieze de tratamentul VIP scandalos de care s-au bucurat importante figuri publice din Romania in trecut. In ceea ce priveste beneficiile recursului compensatoriu, cu siguranta nu va fi in afara acestei legi, si va reusi sa ajunga in unul dintre corpurile penitenciarelor, fie ca vorbim de Rahova, Jilava, Giurgiu sau Slobozia, unde sa beneficieze de reducerea cu 20% a pedepsei“, a explicat Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, citat de adevarul.ro.
Liviu Dragnea are la dispozitie pentru activitatile recreationale unul dintre cele trei terenuri de sport ale peniteciarului. Regulile inchisorii spun ca desteptarea care se da la ora 5.00 si apelul de seara care se face la ora 19.00, imediat dupa servirea cinei la ora 18.00. 

Vizite conjugale la trei luni

Desi, potrivit legii, pedepsele mai mari de 3 ani intra intr-un regim de executare inchis, fostului lider PSD i se va aplica cel mai probabil un regim semideschis. Decizia ramane la latitudinea unei comisii a penitenciarului unde, in cele mai multe cazuri, un cuvant greu il are directorul institutiei.

Liviu Dragnea are dreptul sa primeasca un pachet cu produse alimentare de maximum 10 kg, la care se poate adauga o catintate de maximum 6 kg de fructe si legume. Mai mult, acesta va avea dreptul la o vizita conjugala, o data la 3 luni, cu durata de doua ore. Conditia este sa nu fie sanctionat disciplinar in ultimele 6 luni si sa participe activ la programele educationale.  De asemenea, Directorul penitenciarului poate oferi o singura data pe luna, dreptul la o noua vizita intima, drept recompensa pentru un comportament exceptional. De altfel, directorului penitenciarului poate oferi multe dintre aceste beneficii cu titlu de recompensa detinutilor care au un comportament exemplar, singura limitare fiind aceea ca recompensele nu pot fi oferite decat una pe luna, conform regulamentului. 

coral