Condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, Liviu Dragnea a primit vizita unui psiholog si a Flaviei Teodosiu, avocatul sau. Flavia Teodosiu a facut cateva declaratii la plecare, iar printre randuri se poate citi adevaratul mesaj al lui Liviu Dragnea.

Conform Flaviei Teodosiu, Liviu Dragnea se considera, in continuare, nevinovat. Mai mult decat atat, este evident ca fostul lider PSD nu se astepta sa fie condamnat, iar realitatea este una deloc placuta.

„Cum sa se astepte cand un om se considera un om nevinovat?”, a declarat avocatul. „Greu. (n.red. – este vorba despre vestea primita) Orice om care s-ar afla intr-o situatie ca asta ar fi… Credeti ca este ceva placut? E in regula. (…) Am vorbit. Este un barbat minunat, dar starea de spirit este ca a oricarui om care este intr-o situatie de genul acesta”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, la iesirea din Penitenciarul Rahova, unde l-a vizitat pe Dragnea, potrivit mediafax.ro.

21 de zile in carantina

Potrivit regulamentului de la Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea va petrece urmatoarele 21 de zile in carantina. In acest interval de timp va fi supus unui consult medical amanuntit si va fi supus unei analize psihiatrice. De asemenea, i se va stabili si regimul de detentie. Surpriza consta in faptul ca Dragnea poate cere eliberarea conditionata dupa 2 ani si patru luni! Daca munceste, scrie carti(20 de zile de libertate) si beneficiaza de recursul compensatoriu( pentru 30 de zile executate pedeapsa se reduce cu sase zile) perioada de detentie se scurteaza semnificativ.

Pe masa Curtii Constitutionale a Romaniei se afla doua sesizari care il pot scapa de necaz pe Liviu Dragnea. Prima sesizare se dezbate marti, 28 mai, si vizeaza modificarea codurilor penale. A doua sesizare se dezbate pe 5 iunie si vizeaza completurile de trei judecatori. Florin Iordache a sesizat CCR in legatura cu ”ilegalitatea” completul de trei judecatori care s-a pronuntat pe fond in dosarul ”Bombonica”. Iordache mentioneaza in sesizarea catre CCR ca acel complet nu era specializat in fapte de coruptie.

coral