News Flash:

Tișe i-a înfuriat pe suporterii lui "U": Mai are sens să investim în două echipe sau ne concentrăm pe una? (CFR)

16 Mai 2022
1556 Vizualizari | 1 Comentarii
Alin Tise U Cluj Vs CFR

Presedintele CJ Cluj, Alin Tișe, a iscat o nouă dispută, după ce, în mesajul de felicitare al echipei CFR Cluj, a ridicat problema dacă orașul de pe Șomeș merită să investească în două echipe sau este suficient doar în una, adică echipa campioană.

Tișe se întreabă, practic, dacă mai are sens ca autoritățile publice și "comunitatea clujeană" să mai investească în Universitatea Cluj, care cel mai probabil rămâne și în acest an în a doua ligă, iscând astfel proteste în rândul suporterilor Șepcilor Roșii.

Astfel, potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a sosit momentul "să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League. Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf". 

Mesajul integral al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe:

"Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate.

Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân, peste toate, performanța și valoarea voastră demonstrate.

Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului, în general, și a fotbalului, în special.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipă de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga această competiție.

Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League.

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf.

Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.

Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă  raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.

Cred însă că, dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.

Știu că voi avea nenumărate opinii, critici, poate chiar susțineri ale acestui mesaj.

Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât asumăm public, fără ipocrizie, o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeană să câștigam Champions League.

Alin Tișe,
Președintele Consiliului Județean Cluj"

Mesajul președinteleui CJ Cluj, Alin Tișe, vine la o săptămână după ce primarul Emil Boc amenința suporterii Universității Cluj cu tăierea finanțării dacă "ne mai fac de rușine". 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

u cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Ovidiu Minel Ferenț  | #81233
Adauga comentariu

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026323 (s)