News Flash:

Localitatea Baciu va fi cooptata in proiectul Centurii Metropolitane

23 Iulie 2020
450 Vizualizari | 0 Comentarii
baciu rescale

Localitatea Baciu va fi cooptata in proiectul Centurii Metropolitane, conform primarului Clujului, Emil Boc. Astfel, traficul spre Cluj-Napoca va scadea considerabil, masinile descarcate de ce Autostrada Transilvania, ce acum tranziteaza orasul, in pricipal trafic greu, vor fi redirectionate spre viitoare centura.

Pentru acest nou pas a fost nevoie de o formalitate. Aceasta este votul consilierilor locali privind aprobarea incheierii unui act aditional la acordul de asociere incheiat intre U.A.T. Municipiul Cluj-Napoca si unitatile administrativ-teritoriale Gilau, Floresti si Apahida, in vederea realizarii in parteneriat a studiului de fezabilitate, a P.U.Z.-ului si a documentatiei tehnice necesare pentru emiterea autorizatiei de construire, pentru obiectivul de investitii „Drum Trans-Regio Gilau-Apahida (TR Feleac, indicativ ET 35, cod proiect RTR 098 RTR 099)”. Proiect din initiativa primarului.

“Nu vor mai intra din Baciu masini in Cluj-Napoca, doar care cei care merg la serviciu. Tot ce se descarca de pe autostrada, va fi redirijat pe centura. Am discutat cu toti primarii, toti sunt de acord”, a declarat primarul Emil Boc.

Centura metropolitana va incepe din Gilau, de la nodul Autostrazii Transilvania (A3), traversand zona de nord a comunelor Floresti si Gilau si municipiul Cluj-Napoca, pana la Apahida, unde va face jonctiunea cu Centura Valcele-Apahida. Lungimea totala a noii centuri este de 38 km. Investitia in acest proiect va depasi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 33 queries | Mysql time :0.063660 (s)