Locuitorii din Pata Rât sunt în risc de a rămâne fără apă, în plină pandemie de coronavirus. Este cerut ajutorul cluejnilor.

Locuitorii din cartierul cunoscut sub denumirea Dallas ar putea rămâne fără apă, din cauza unor datorii de peste 5.000 de lei. Ei beneficiază în prezent de robinete în fiecare dintre cele 34 de barăci, plus un robinet la liber, de la care iau apă circa 80 de persoane.

„Ai apă, te poți spăla, Îți poți spăla copii. Poți găti. N-ai apă, nu poți găti. Nu te poți spăla. Nu îți poți spăla copii. În Pata Rât nu prea este apă. Și suntem în toi de coronavirus. În Dallas este un abonament pe apă pe care sunt 34 robinete în tot atâtea barăci. Plus, un robinet la liber, de la care își iau apă peste 60 adulți numai din Dallas, plus alți 20 din Rampă. Acest abonament are acum o datorie de 5.700 RON. Apa va fi tăiată în 11 august”, a transmis activistul de mediu Szakáts István.

 

Szakáts a făcut un apel la cluejnii care doresc să se implice, să doneze bani pentru plătirea datoriei, urmând a fi reparat și robinetul la liber. Din banii rămași, urmează să fie montate și apometre în barăci.

„Cu banii adunați, în primul rând, o să plătim datoria. Din ce rămâne, vom repara robinetul la liber, îi vom pune un apometru, și vom instala apometre în barăci pentru împărțirea costurilor. Deja avem o fundație care se angajează să plătească 2 metri cubi de apă pe zi pe robinetul exterior. Socotind și copii, asta înseamnă cam 10 litri de apă  pe cap pe om pe zi. Dacă rămân bani, creștem cota de apă pe zi la robinetul pe liber. Dă un ban pentru apă. Apa e viață. Îți mulțumim”, a mai transmis acesta.

 

coral